Augusztus 9. az Állatkertek Világnapja. Ennek alkalmából összegyűjtöttünk néhány olyan állatkertet és állatsimogatót, ahol talán még soha nem jártatok, de mindenképpen érdemes felkeresni őket.

Robirtok (Kosd)

A Vác közelében található hatalmas családi birtokon a gyerekek a kezükbe foghatnak tyúkokat, fejhetnek tehenet, a frissen fejt tejet pedig meg is kóstolhatják. Simogathatnak nyuszit, sétáltathatnak alpakát, és felülhetnek a lovaskocsira. A birtok magánszemélyek számára hétvégenként, előzetes időpontfoglalás után látogatható, de csoportokat hétköznap is fogadnak. Aki ott szeretne éjszakázni, a farm területén található vendégházban foglalhat magának szállást. Gyerekeknek szülinapi zsúr, felnőtteknek csapatépítő program is szervezhető.
További információ: Robirtok.hu

Olvass még többet a Robirtokról! Élménybeszámolónkat itt találod!

Robirtok

Állatetetés a Robirtokon

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark (Veszprém)

A veszprémi sokak szerint az ország legszebb állatkertje. A Balatontól alig 15 km-re fekszik, így a családi nyaralásba is beilleszthető, egész napos program. Az állatokat nagyon szép környezetben, megfelelően tágas kifutókban helyezték el. A megszokott látványosságok mellett különlegessége az őslénypark életnagyságú dínószobrokkal, és az afrikai szavanna játszótér, ami olyan izgalmasra sikerült, hogy az ebből a műfajból már kinőtt gyerekek is élvezni fogják. Az alsós korosztálynak minden évben népszerű napközis tábort szerveznek.
További információ: Veszpzoo.hu

Pihenő tigrisek

Pihenő tigrisek
Kép: veszpzoo.hu

Bella Állatpark (Siófok)

Siófoktól 5 km-re található kis állatsimogató, ahol a kiscica és a kismalac jól megfér a teve, a kenguru a láma és az alpaka mellett. A legnagyobb élményt valószínűleg a tevegelés jelenti, de lehetőség van pónilovaglásra és sétakocsikázásra is. Az állatokkal való ismerkedés után a gyerekek kitombolhatják magukat az ugrálóváron, a kicsit nagyobbak pedig kipróbálhatják a buborékfocit. Ha nem szeretnél odavezetni, kisbuszt is rendelhetsz a parkból, amely a szállásodon vesz fel, és haza is visz.
További információ: Bellapuszta.hu

Kecskeméti Vadaskert

Az ország legkisebb területű állatkertje, így egészen kis gyerekekkel is könnyen bejárható. A Budapesten rendezett I. Vadászati Világkiállítás után alakult, amikor a főváros az ott bemutatott élőállat-gyűjteményt Kecskemétnek adományozta. A lakók száma azóta folyamatosan nő: nagyrészt hazánkban őshonos fajon élnek benne, de 2003 óta készült tigris- majom- és oroszlánház is. Ma már mindegyik kontinens élővilága képviselteti magát a parkban.
További információk: Zookecskemet.hu

Julien kürtőskalácsot eszik

Julien kürtőskalácsot eszik
Kép: zookecskemet.hu

Sóstó Zoo (Nyíregyháza)

Hazánk második legnagyobb állatkertje, amely fő küldetésének a veszélyeztetett fajok megmentését tartja. Az állatok kontinensek szerint csoportosítva kerültek elhelyezésre, és itt található Magyarország legnagyobb papagájgyűjteménye is. Az országban egyedülálló módon akár ott helyben is megszállhattok a Hotel Dzsungel nevű állatkerti szállodában. Ha mostanában jártok arra, mindenképpen keressétek fel a néhány hete született, de már egyre önállóbb pandabébit.
További információ: Sostozoo.hu

Pandakölyök

A legújabb lakó: a kis pandakölyök
Kép: sostozoo.hu

Fenyvespusztai Állatsimogató (Balatonmagyaród)

A kis, magánkézben lévő állatsimogatóban főleg falusi jószágokkal – báránnyal, malaccal, szárnyasokkal, nyuszival és szamárral – ismerkedhetnek meg a gyerekek. Kipróbálhatják a pónilovaglást, a család pedig sétakocsikázást tehet a páratlan szépségű Kis-Balaton mellett. Jelenleg a farm legfiatalabb lakói a nyár elején született szamárcsikók.
További információk: Fenyvespuszta.hu

Kismalacok

Kismalacok Fenyvespusztán
Kép: Állatsimogató-Fenyvespuszta/Facebook

Borítókép: freepik.com