Nem tudsz megszabadulni az idegesítő nyolclábúaktól? Folyton összecsipkedi a gyereket? Felejtsd el a bolti pókűzőket, készítsd el inkább saját magad! Pénztárcakímélő, gyors és egyszerű megoldást mutatunk!

A pókok szerencsét hoznak, tartja a babona, és még a legyek, szúnyogok is fennakadnak a hálójukon. Ugyanakkor sokan undorodnak az ízeltlábúaktól, és a csípésük sem kellemes. Van akkor is megoldás, ha az idegesítő nyolclábúak beköltöznek a lakás különböző sarkaiba!
Bizonyos illatokat például kifejezetten utálnak a pókok, ilyen például a borsmenta. Ha nem szeretnél drasztikus megoldásokat alkalmazni, ezt vesd be!

Hozzávalók

  •  szórófejes flakon
  • 15-20 csepp borsmenta illóolaj
  • 2.5 dl-es víz

A flakont töltsd tele vízzel, majd csepegtess bele 15-20 cseppet az illóolajból. Rázd egy kicsit össze, és már fújhatod is a kritikus pontokra. Az ajtó- és ablakkeretekre feltétlenül szórj! Ezzel a szerrel elűzöd a régi lakókat, és megakadályozod, hogy újak költözzenek be a sarkokba. Olcsó, nem szennyezi a környezetet, és hatásos is.
Fontos, hogy ezzel egyidőben megszabadulj a lakásban található pókhálóktól is!

Ha pedig a szabadba mentek a gyerekekkel, akkor a kullancsok ellen sem árt a felkészülés. Íme, néhány tipp a csípések ellen:

Vigyázat, kullancsveszély: így védekezz a vérszívók ellen!