A legendák szerint a miniatűr ajtók mögött egy más, különleges mesevilág van: ott élnek a tündérek. Ezeken az ajtókon keresztül érkeznek hozzánk, és ezeken is távoznak tőlünk. Varázsolj te is apró csodákat a mindennapokba! A kis ajtókat már könnyen beszerezheted, majd díszítsd kedvedre, dobd fel vele a kertedet vagy a szobát, esetleg a gyerekek birodalmát! Vigyázz, ha egyszer belemélyedsz a témába, garantáltan a rabja leszel a titkos birodalomba vezető kapuknak.

Egyes helyeken, például Írországban és Angliában rengeteg tündérajtót találhatsz akár az utcán is. Mind népszerűbbek az ezek keresésére irányuló programok. A’90-es években jelentek meg a picike tündérajtók, azóta a számuk egyre szaporodik, már Amerikában is rengeteg rajongójuk van. Koncerttermekben, bútorüzletekben, ajándékboltokban, sőt galériákban is bukkanhatsz bájos tündérlakokra. Egyszer a Wayford Woods erdőben az erdészek arra figyeltek fel, hogy a fák tövében több száz tündérajtó jelent meg. Mivel az erdészek túl soknak találták, megtiltották a tündérajtók létesítését. Mivel a tündérek nagyon békések, az ajtók általában nyugalmas helyen bukkannak fel meglepetésszerűen.

A tündérajtók legtöbbször fa törzsébe bújtatva jelennek meg. Kikövezheted az oda vezető utat.

Az ajtót ragaszthatod cserépre, körben kirakhatod kövekkel, díszítheted gombákkal.

A tündérlakokkal magadhoz csábíthatod a Tavasztündért, vagy akár a Fogtündért.

Tündérlakot te is barkácsolhatsz színes spatulákból. Csak ragaszd össze tetszés szerint a fadarabokat. Dekorálhatod gombbal, csillámmal.

Vagy bonyolíthatod is….

Az ajtókat polcra is teheted, mert a tündérek tudnak repülni, de rögzítheted a falra, és állíthatod a lépcsőhöz is.

Úgy tartják hogy a tündérek segítenek az álmokat valóra váltani. Ha kérsz tőlük valamit, feltétlenül köszönd meg.