Itt a szezon, használd ki, hogy most végre nem csak fagyasztott gyümölcsből készíthetsz meggylevest! A desszerttel felérő finomság a tejszíntől fantasztikusan selymes lesz. Ha pudingporral habarod be, még ízletesebb fogást tehetsz az asztalra. Amennyiben rögtön fogyasztanád, dobj bele néhány jégkockát, hogy lehűtse a levest.

Tejszínes meggyleves

 Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 5 dkg cukor
  • 8  dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál vaníliapuding

Elkészítése:

A megmosott, kimagozott meggyet rakd egy lábasba, és öntsd fel a vízzel. Tedd bele a vaníliát, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, majd főzd forrástól számítva 10-15 percig.

Egy kis tálban keverd simára a pudingport tejszínnel, és adj hozzá fél merőkanál főzőlevet, így nem lesz csomós. Csorgasd a forrásban lévő leveshez, és forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, amennyiben szükséges dobj még hozzá cukrot vagy más ízesítőt. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön. Tálaláskor díszítheted tejszínhabbal, galuskával, mentával, sőt fagyit is kínálhatsz hozzá.

Fotó forrása: www.pixlr.com