Itt a nyár utolsó harmada, és jó lenne kikapcsolódni a családdal, de fejtörést okoz, hová menjetek, ahol nem költekeztek ki teljesen? Szűkös büdzsével nehéz jó megoldást találni, ezért segítségképp megkérdeztünk családosokat, milyen pénztárcakímélő módon oldották meg idén a lazítást.

Juditék hatan a Balatonra mentek, és nem bánták meg:

– Kempingeztünk Siófokon, az Aranyparton. Nagyon tetszett mindenkinek, mert a kemping területét el sem kellett hagynunk, minden a rendelkezésünkre állt egy helyen, amire szükségünk lehetett: volt étkezési lehetőség, bolt, saját partszakasz, tűzrakóhely, de még elektromos sütőgrilleket is használhattunk. Az árak is elfogadhatóak voltak, ebédre a gyros tál 1690 Ft, marhapörkölt tarhonyával 2500 vagy 3000 Ft volt. Szálláshely hatunknak 12.000 Ft volt 1 éjszakára sátorhellyel és autóparkolással.

Ilonáék Visegrádon pihentek:

– A Mogyoróhegyi Erdei Faházaknál foglaltunk szállást egy hétre 20.000 Ft/éjszakáért. A 12 fős házban akár 2 család is elfér: az alsó szinten 2 szoba van 4 főnek, a felső szinten 3 szoba áll 8 fő rendelkezésére. A házban volt mikró, hűtő és vízforraló, az ennivalót pedig előre összekészítettem, és azt fogyasztottuk el az 1 hét alatt.

Csilláék családjának az ovi is élménytábornak számít:

Most havi egy drága program van, a strand, továbbá egy-egy nagyis hét, egy kis kertrendezés, és valami olcsó, de kreatív program. Erzsébet-tábor van a suliban, idén az ovi is élménytábor számba ment, mert nem sokáig voltak a gyerekek közösségben. A vonat most sok szempontból jó a nagycsaládos kedvezmény miatt, de van Kajla útlevelünk, ezért a diákoknak, ingyenes az utazás.

Szilviáék egyszerűen csak a kertben állítottak fel egy medencét:

– Vettem 5000 Ft-ért egy felfújható családi medencét, abban elpancsolnak a gyerekek, én pedig közben kertészkedek. Ezek a programok mindenkit kikapcsolnak.

Adriennék számára nincs olyan, hogy olcsó kikapcsolódás:

– Nálunk nem nagyon van olyan kiruccanás, ami olcsón megúszható lenne, annyit esznek a gyerekek. Remek program Martonvásár a kastélymúzeummal,  Pesten az  Aeropark, Székesfehérváron a Bory vár, továbbá a mezítlábas parkok, és persze fürdési helyek a szabadstrandokon, így Velencén és a Balatonon.  Minap elutaztunk Tihanyba, gyönyörű, de kocsival húzós. A kert itthon néha bőven elég…

Zsuzsannáék nagycsaládosként szeretik a vadkempingezést:

– 8 tagú családnak minden kirándulás drága. A legolcsóbb a vadkemping, vagy családi illetve kölcsön nyaraló. Azért szoktunk találni megfizethető helyeket is. Egy napi strandolásra, nagycsaládos jeggyel a Velencei-tó vagy Balatonakarattya is kiváló program.

Henriettáék minden évben ugyanoda térnek vissza pihenni:

– Abádszalókon Füzes kemping tökéletes célpont,  minden évben megyünk pár napra. Apartman házba járunk 2 szoba, 4 ágy, plusz 2 pótágy, ha kellene. 10. 000 Ft/nap, mellé adnak kupont, amivel féláron lehet a szabadstrandra menni. A kempingbe van lehetőség enni, 2290 Ft a felnőtt ebéd, ami korlátlan ételfogyasztásos. Mi szeretünk ide járni és megfizethető.

Brigittáék vártúrázni voltak Csókakőn:

– 5 fős családunkkal 2 hete voltunk Csókakőn, célirányosan a Várhoz mentünk túrázni. Budapestről indultunk autóval, a várban pedig nincs belépődíj. A vár aljában található bódékban frissen készült ételeket kínálnak elérhető árakon, egy tál sajt, hús, gomba, zöldség, köret 1500 Ft-ba került. A környezet pedig gyönyörű!

Tímeáék családjával leginkább fürdőzni szeret:

– Cserkeszőlőn a Touring Hotelben voltunk, van faház is, a strand hatalmas. Délben a menü a Napsugár étteremben 1.000 Ft körüli összeg, de van minden. Siófokon sem eszünk a parton, nagyon drága, helyette étteremből rendelünk menüt, kiszállítják a parton oda, ahova kérjük. Nem szeretjük a sült meg rántott ételeket. Vacsorára veszünk pizza, hot-dog vagy hamburger alapanyagokat, és összekészítjük a szálláson.

 

Ha a közelben jártok, Balatonboglárt ne hagyjátok ki! Vidékiesebb és nyugodtabb, mint a nyüzsgő Balaton-parti városok, mégsem unatkozik itt senki. Az elmúlt pár évben különösen sok fejlesztésen ment keresztül, nem csoda, hogy közkedvelt nyaralócélpont lett.

 

Balatoni nyaralás gyerekkel? Boglár az egész család nyaralóhelye