Ha szeretnél igazán ünnepi hangulatba kerülni, ezekkel a csodás gondolatokkal biztosan sikerül. Továbbá elküldheted képeslapon, e-mailben barátaidnak és rokonaidnak is. Csokorba szedtük a nekünk legjobban tetszőket, ezeket többször szívesen is elolvassuk.

🎄Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma? (Márai Sándor)

🎄Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel. (Müller Péter)

🎄Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre. (József Attila)

🎄Ahelyett, hogy vennék Neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok Neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája. (Paulo Coelho)

🎄Tudod, az én ajándékom nem kapható boltban.
Kicsi szívem szeretetét összecsomagoltam.
Karácsonyig őrizgetem szívem közepében,
ám addig is csöpögtetem, osztogatom szépen.
(Aranyosi Ervin)

🎄Valahányszor a közeledő karácsonyra gondoltam (…), kellemes, megbocsátó, jótékony, nyugalmas időszakként gondoltam rá; az évnek egyetlen olyan szakaszára, mikor a férfiak és nők egyként kitárják addig elzárt szívüket, és a sír felé tartó utazáson útitársakként gondolnak a náluk szegényebbekre, nem pedig holmi idegen fajra, amely másfelé utazik. (Charles Dickens)

🎄Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet. (Noreen Braman) 

🎄 Reményt ad embernek, vigaszt koldulóknak,
annak, ki bízik még: fényesül a holnap.
Néma táj, szél pihen, minden mozdulatlan:
hó szitál, gyertya ég, szép éjszaka – csönd van. (Balogh József)

🎄A karácsony meglengeti a varázspálcáját, és onnantól minden puhább és gyönyörűbb. (Norman Vincent Peale)

🎄Amikor az embernek igazi karácsonyfa áll az otthonában, alatta az ajándékokkal, semmi se tűnik túl szomorúnak vagy túl keménynek. Valahogy azt sugallja, hogy a világban mindig marad fény és remény. Szerencsés, akinek van valakije, akivel megoszthatja ezt az élményt. (Nora Roberts)

Ha még nem tudod, hogy milyen sütikkel rukkolj ki karácsonykor, innen biztosan tudsz válogatni! 

A 10 legfinomabb karácsonyi sütemény: hagyományos édességek és újdonságok