Először hatvan évvel ezelőtt, 1960. május elsején nyitotta meg kapuit az akkori nevén Lúdas Matyi Vidámpark a debreceni Nagyerdőben.

Az ország ma már egyetlen vidámparkja társadalmi munkával épült meg a vele összevont állatkerttel együtt. Nagy Gergely Sándor, az intézmény igazgatója elmondta: az elmúlt évtizedekben látogatók generációi nőttek fel örök élményeket szerezve a vidámparkban, amely a régió egyik meghatározó turisztikai, szabadidős és szórakoztató intézményévé nőtte ki magát.

vidámpark és az állatkert a járványhelyzet miatt március 17-én bezárt, de a járványügyi enyhítő rendelkezéseknek köszönhetően – a közegészségügyi intézkedések betartásával – az állatkert május 4-től újra fogad látogatókat, a vidámparkban pedig május 9-én kezdődik a jubileumi szezon – ismertette az igazgató.

A zárva tartás alatt alapos gépészeti karbantartást követően több játékelem külsőleg is megújult. A nagy becsben őrzött, ipartörténeti értékű lovasforgó békebeli paripái restaurálásukat követően újra régi pompájukban tündökölnek, de a családok egyik nagy kedvence, a kacsavonat is megszépülve várja visszatérő és új utasait. A kor elvárásainak megfelelően a vidámpark tavaly több kényelmi szolgáltatást is bevezetett: immár online is megvásárolható az állatkerti és a vidámparki belépő is, illetve a park teljes területét ingyenes látogatói wifihálózat fedi le.

Az idei szezonban sem lesz hiány újdonságokból: az akrobatikus mozgásformák iránt érdeklődők már a nyitó hétvégén is próbára tehetik magukat a park legújabb attrakcióján, a négyszemélyes bungee-trambulinon.

forrás: turizmus.com
Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark