Az otthonunkat övező zöld terület nem csak szebbé, harmonikusabbá is varázsolja mindennapjainkat. Az egész heti rutin monotonságáról figyelmünket önmagunkra tereli, és az érzelmeinkkel hoz kapcsolatba minket, a fizikai munka pedig, mely a növények ápolásával, gondozásával jár, beindítja a test energiaáramlását, megnyugtatja az elmét.

Olvasd el Lázár Márta klasszikus feng shui tanácsadó írását, hétvégén pedig látogass el a 2019-es GardenExpóra, ahol a legújabb kerti életmód trendek és megoldások elevenednek meg! A kertépítéshez szükséges eszközök mellett kerti bútorok, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, grillek, kültéri világítás, medencék, szaunák, öntözéstechnika és inspirációban gazdag bemutatókertek várnak a hétvégén a Budapest Arénában.

Így támogat a kert!

1. Otthonod ezen része, mely tele van élettel, a külső-belső egyensúlyt támogatja. Pótolja a mai ember életének egyik hiányosságát: a fizikai munkát, a kötetlen testmozgást, a lélek és az elme felszabadulását, felfrissülését a friss levegő és a növények jelenléte által.

2. A kertrendezéssel korrigálhatod a telek vagy a ház fekvésének előnytelenségeit, az alaprajzi szabálytalanságokat, ezáltal harmóniát sugározhatsz a belső tér irányába is.

3. Az ideális kert a természetet idézi, és sokszor erősebb pozitív energiát hordoz, mint maga a lakás.

4. Az élet lényege a folyamatos változás, márpedig egy kert puszta létezésével is szakadatlanul összekapcsol téged a lét örök, ciklikus ritmusával.

5. A kert energiája kapcsolódik hozzád, visszahat az életedre. Éppen ezért fordíts időt otthonod zöld övezetére. Hidd el, a legkisebb változtatás is pozitív hatást eredményez majd!

6. Amikor a külső és belső terek, vagyis a lakásod és a kerted egymással összekapcsolódik, az nemcsak jobb energiaáramlást, hanem páratlan élményt, örökösen felüdítő látványt nyújt majd neked.

7. A kert akkor igazán támogató, ha fokozatosan, életmódodhoz, pihenési szokásaidhoz igazítva tervezed és építed meg minden egyes négyzetméterét.

8. Ha ez lehetséges, már a telek megvásárlásakor gondold át, hogy miként tudod elhelyezni a házzal együtt a kertet.

9. Ha pedig már meglévő kerted van, akkor nagyon fontos, hogy átgondoltan, módszeresen kezdj hozzá a változtatásokhoz. Ne feledd, míg a lakásban kedved szerint és minden következmény nélkül mozgathatod a tárgyakat, addig a kert élővilágát nem kényszerítheted túl gyors változásra.

10. A kertépítésnél legalább olyan fokozottan kell érvényesülnie a következő elvnek, mint a lakásban: a látványvilágnak a te stílusodat, egyéniségedet kell tükröznie, ekkor fogod csak igazán jól érezni benne magad!

 

Teremtsd meg a saját édenkertedet!
Szeretnéd tudni, hogy milyen virágokat érdemes a különböző stílusú kertekbe ültetni? Nem tudod eldönteni, hogy melyik típus harmonizálna a legjobban otthonoddal? Látogass el Magyarország egyetlen kerti életmód kiállítására, és tudj meg minél többet a tudatos kerttervezésről. A 2019-es GardenExpón testközelből szemügyre veheted a legújabb kerti bútorokat, gépeket és eszközöket. Március 22-24. között minden kertimádónak adott a lehetőség, hogy megismerkedjen a friss kültéri trendekkel és személyre szabott tanácsokat kérjen profi szakemberektől. A háromnapos hétvégén a komplett kertépítéstől, a lakás teraszának „tavasziasításáig” minden kérdésedre választ kaphatsz. Hidd el, neked is lehet saját édenkerted! Irány a Budapest Aréna!

Ha szeretnéd a kertedet még szebbé varázsolni, ezt is feltétlenül olvasd el! 

Dobd fel kertedet különös kiegészítőkkel: látványos, könnyen elkészíthető ötletek

 

Lázár Márta