Melyik gyerek ne örülne, ha közelebbről megnézhetné kedvenc munkagépét? Mi, szülők tudjuk, hogy a kicsik hosszú ideig képesek tátott szájjal bámulni az izgalmas szerkezeteket egy-egy építkezésen. Budaörsön, a munkagépes családi napon némelyikbe bele is ülhettek. A rendezvény egyébként olyan kedvelt, hogy idén már második alkalommal tartották meg. Fotós kolléganőnk, Bódogh Gabi pedig a kamerájával vett részt az eseményen.

A különleges nap Koós Brigitta nevéhez fűződik. Sokszor beszélgetett más anyukákkal, és kiderült, hogy gyermekeik mennyire szeretik a munkagépeket. Innen jött az ötlet, hogy kellene rendezni egy munkagépes napot, ahol a kicsik jobban megismerhetik  az izgalmas szerkezeteket. Ehhez segítséget jelentett építőipari kapcsolatrendszere. Szerencsére láttak benne fantáziát, és támogatták a kivitelezést.
Az ötletet tettek követték, így idén májusban gyereknapon volt az Első Darus Gyereknap, mely hatalmas érdeklődésre tett szert. A szervezőt, Brigittát tovább hajtotta a lendület, így eldöntötte, hogy ősszel is szervez egy munkagépes napot. Ezen több mint 2000 fő vett részt a Koós-Wéber Kft. budaörsi telephelyén.  Az érdeklődést mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az idősávokra felosztott rendezvényre napokkal korábban elfogytak a jegyek, és az utolsó pillanatban is izzott Brigitta telefonja a további belépőkért.

A családi napon a szervező gondolt kicsikre és felnőttekre egyaránt, így a programok keretében az apróságok kipróbálhattak a többi között egy homlokrakodót, egy mini lánctalpas markolót, irányíthattak autódarut. Ezek mellette fotós, arcfestő, kézműves sarok és játszóház várta a gyerekeket, míg a felnőttek hastáncos fellépésekkel és oktatással tölthették el az időt.  Mesefelolvasás, tombola és BOBCAT-show még tovább színesítette a programot. Az egész napos rendezvényen a megéhezett vendégek hamburgert, palacsintát fogyaszthattak, és frissítőként kávékülönlegességeket kóstolhattak.

A program végén a szervezővel értékeltük a nap eseményeit, beszélt a visszajelzésekről és a további tervekről is:

– Azt gondolom, hogy összességében remek volt a nap, sikerült jobban megszervezni, mint az elsőt – foglalta össze a történéseket Koós Brigitta. – Ennek ellenére most is hosszú sorok voltak a gépeknél. Bár most kevesebb embert engedtünk be idősávonként, mint amennyit a gyereknapon. Első alkalommal nem tudták a vendégek, mire számíthatnak, így sokaknak nem is volt céljuk, hogy felüljenek a gépekre. Most viszont hiába voltak feleannyian egy-egy idősávban, mindenki úgy jött, hogy ki akarja próbálni a gépeket, és ez okozott némi fennakadást. A helyszínen viszonylag kevés kipróbálható gép volt. Tudni kell, hogy az építőipari cégek általában hosszú távú megbízásokra rendezkednek be, így szinte lehetetlen munkagépeket szerezni egyetlen napra. Egy biztos: jövőre kétnapos lesz a program.

A képeket Bódogh Gabi- Fotó Veled készítette. 
Feltétlenül látogassatok el oldalára: 
www.facebook.com/fotoveled.hu