A bájos hóemberek a tél nagy kedvencei. Nem véletlen, hogy január 18-án még külön világnapjuk is van. Nem kell várnod a hóesésre, készíts inkább otthon a gyerkőccel cuki dekorációkat! Biztosan találsz hozzá szükséges kellékeket.

Hóember papírból

A gyerekszobát, sőt termeket, bejárati ajtót is díszíthetsz ezzel a mutatós hóemberrel. Egy fehér papírtányér közepét szépen vágd ki. A belseje, tehát a kör lesz a feje. Ragaszd a külső rész tetejére. Színes papírból készíts neki egy kalapot, sálat, kezeket. Ezeket is ragaszd fel. (Kézzel is megrajzolhatod, de a neten is találhatsz sablonokat.) A hóember testére, tehát a papírtányér külső részére ragassz vattapamacsokat. Végül gombokból készíts szájat, és ragaszd fel a két szemet.

Hóember spatulából

Ha van elfekvőben maradék spatulád, az is remek alapja lehet a hóembernek. Fesd le fehérre, majd amíg szárad, vágj ki piros, háromszög alakú sapkát, vékony sálát, orrot, kezeket, és ragaszd fel a spatulára a kép szerint. A sapkára kis vatta is kerülhet. Következhetnek a mozgó szemek, és a kis pom-pomok, amik tökéletesek gombnak.

Hóember villanykörtéből

Legközelebb ne dobd ki a kiégett villanykörtét, készíts inkább belőle cuki hóembert! Remek módja az újrahasznosításnak, de nem a legegyszerűbb. Fontos, hogy az üveggel bánj óvatosan! Ezt a kreatív ötletet inkább ügyes, kicsit nagyobb gyereknek, felnőtteknek ajánljuk. Érdemes kesztyűt használni, így is csökkentheted a sérülés esélyét.
A villanykörtét tisztítsd meg, hogy por- és zsírmentes legyen. Ecsettel vidd fel a fehér akril festéket az üvegfelületre. Érdemes több rétegben átkenni, közben pedig hagyd megszáradni a festéket. Ha szeretnéd, keverhetsz a festékbe csillámport is. Fess vagy rajzolj filccel szemeket, szájat, gombokat, narancssárgával pedig répaorrot. Ragaszthatsz a hóembernek sálat, és varázsolhatsz a villanykörtére akasztót is.

A hóemberes versek, mesék is nagy kedvencei lesznek a legkisebbeknek!

A gyerkőcök ezekkel a foglalkoztatókkal játszva fognak tanulni! 

Letölthető hóemberes foglalkoztatók, színezők, különbségkereső, vonalvezető: jön a hóemberek világnapja