Látványosnak és élményekkel telinek ígérkezik Budapest két legnagyobb karácsonyi vására. A Bazilikánál és a Vörösmarty téren is november 19-től hangolódhatunk az ünnepre színes programokkal, forralt borral, ízletes ételekkel.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Egy év kihagyás után „Szeretetben. Biztonságban.” – mottóval ismét élettel telik meg a Bazilika környéke.  Visszatérnek a gasztro és kézműves kiállítók a Szent István térre – áll a rendezvénysorozat weboldalán.

Közös karácsonyfa, óriás adventi koszorú és betlehemi jászol is várja a látogatókat az AdventBazilika eseménysorozat keretében november 19-től az új év első napjáig. November 28-tól minden vasárnap ünnepélyes keretek között gyújtják meg az adventi koszorú újabb gyertyáját.  A szervezők azt ígérik, hogy a család minden tagja megtalálja a neki tetsző programot.

A vásár ideje alatt minden nap fotókiállítással, jégpályával, valamint selfie automatával várnak kicsiket és nagyokat, továbbá minden délután 16:30-tól a bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés kápráztatja majd el a közönséget. A színpadon hangszeres együttesek, acapella-, gospel- és kamarakórus mellett sztárvendégek is szerepelnek.
Továbbá információk: https://adventbazilika.hu/

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Idén a Vörösmarty téren is kigyúlnak az ünnep fényei, ám a koronavírus-járvány miatt csak védettségi igazolvánnyal látogatható a karácsonyváró rendezvény. Az adventi vásárt elkerítik, és három, forgalmasabb napokon négy kapun lehet bejutni. A november 19-i megnyitót követően az adventi hétvégéken közös gyertyagyújtásra várják a látogatókat, december 5-én pedig a gyerekek nagy örömére érkezik az igazi Mikulás, Joulupukki is – áll az esemény weboldalán.
A vendéglátó egységeknél idén először kerül bevezetésre a készpénzmentes vásárlás, hogy ezzel is csökkenjen a járványügyi kockázat. Ugyancsak újdonságnak számít, hogy a vendéglátósoknak, hogy 1500 forintért kötelező lesz egytálételt kínálni.
További információ: https://www.facebook.com/budapestchristmasfair/

Nézzétek meg Karácsonyváró rovatunkat is, ahol folyamatosan bővölő programokkal, kreatív ötletekkel, receptekkel várunk mindenkit.