Az év legszórakoztatóbb ünnepének, a farsangnak a leggyakoribb jelképe az álarc, amit akár fillérekből elkészíthetsz. A legjobb, hogy a hozzávalókat otthon is megtalálhatod, vagy a boltban könnyen beszerezheted. Legyen kék, lila, vagy sárga, mindegyikkel biztos a siker. Az álarc önmagában, gyerekkel elkészítve is kitűnő ötlet, ám kis leleményességgel a lakásnak is csodás dísze lehet. A karneváli hangulathoz egy ünnepi díszbe bújtatott üveg is hozzájárulhat.

A szükséges kellékek:

– álarc sablon – kartonból

– színes papír- 3-4 féle fényesen csillogó, krepp

– olló

– ragasztópisztoly

– ragasztó

– üveg

– színes gyöngylánc

– lyukasztó

– flitterek

– kalapgumi

Az elkészítése:

Fogd a sablonod, rajzold az álarcot egy kartonra, és vágd ki. A színes és a krepp papírokból vagdoss kisebb négyzeteket, háromszögeket vagy téglalapokat, majd ragasztóval kezdd el felragasztani a sablonodra úgy, hogy teljesen befedje a maszk felületét. Ha szeretnéd, még csillámporral, flitterekkel vagy gyöngyökkel is feldobhatod, hogy látványosabb legyen. Vigyázz, mert a csillámpor hullik, ezért olyan felületen dolgozz vele, ahol könnyen fel tudod takarítani. (Ez főleg akkor fontos, ha a gyerkőc is besegít). Mikor elkészülsz az álarccal, a két szélét lyukaszd ki, fűzd bele a levágott kalapgumit, és már készen is vagy. A díszítésnél a határoknak csak a fantáziád szabhat gátat, csinálhatsz akár többféle verziót is. 🙂

Ha dekorációnak szánod, a következő lépés, hogy fogod az üveget, és elkezded bevonni a színes papírral, közben ragasztópisztollyal 1-1 ponton rögzítsd, hogy tartósabb legyen. Dekoráld tetszés szerint csillámokkal, flitterekkel. Ha ezzel megvagy, akkor a gyöngyök közül válaszd ki a neked tetszőt, és az üveg szájánál ragasztópisztollyal fixáld, majd tekerd körbe az üveget.

Kész is vagy, ugye milyen egyszerű volt? Remek helye lesz a konyhában vagy akár a nappali polcán.

A színezés mindig jó móka, ezeket a farsangi ábrákat minden gyerkőc örömmel pingálja ki!

5 aranyos farsangi színező: ezek a gyerekednek is tetszenek