Nincs szükség drága, bonyolult alapanyagokra és több órára ahhoz, hogy csodás húsvéti koszorút készíts. Papírból is hangulatos dekorációt alkothatsz, ami az otthonod, az óvoda vagy az iskola dísze lehet. Ehhez a tojásos koszorúhoz kisebb, akár óvodás gyerekkel is hozzáfoghatsz.

Ha valami vidám húsvéti dekorációt szeretnél készíteni, a színes tojáskoszorú remek választás. A kreatívkodással csemetéd is ráhangolódhat az ünnepre, miközben ügyesedik, és még sikerélménye is lesz.

Szükséges alapanyagok a tojáskoszorúhoz:

– fehér papír az alapnak és a nyuszinak

– színes papírok a tojásoknak

– filcek, ceruzák

– olló

– ragasztó

 

 

Készítsd el, tehát rajzold meg és vágd ki a sablonokat (tojás, nyuszi, koszorú alapja).
A koszorút akár tányér segítségével is megrajzolhatod a fehér papírra. Karton is lehet az alap, az még tartósabb. Ha a tojás és a nyuszi nem megy kézzel, a Pinteresten több letölthető sablont is találsz.

A sablonok segítségével készítsd el a tojásokat, a koszorú alapját és a nyuszit. A tojásokat díszítheted tetszés szerint. A legegyszerűbb, ha filccel vagy ceruzával pöttyözöd.

A nyuszi feje is egy tojás, amire két fül és egy papírból vágott háromszög, azaz az orr kerül. Ragaszthatsz rá masnit, de meg is rajzolhatod, akárcsak a szemet és a bajszot. Ragaszd az alapra előbb a tojásokat úgy, hogy kicsit fedjék egymást, majd alulra – középre – a nyuszi kerül. Hagyd megszáradni, és akár akasztót is készíthetsz rá.

Nyuszit egyszerűen és gyorsan műanyag pohárból is készíthetsz! A gyerekek imádni fogják. 

10 perces vidám húsvéti nyuszis dísz, amit könnyedén elkészíthetsz a gyerekkel is