Szeretnéd egy kicsit ismét gyereknek érezni magad karácsony táján? Esetleg partit szervezel, amin a humornak is szerepet szánsz? Vesd be a hazánkban is egyre divatosabb csúnya pulcsit! Egyáltalán nem ciki, sőt!

Marc Darcy-nak még ez is jól állt
Először talán a Bridget Jones-ban láttam, és nevettem egy jót Marc Darcy-n, ahogy a karácsonyi partin csúnya pulcsiban próbált jópofát vágni. Azóta a vicces ruhadarabnak nagy kultusza lett. Sok helyen ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyváráshoz, mint a forralt bor, a gyertyagyújtás vagy a fekete péntek. Olyannyira, hogy már nemzetközi napja is van (december 15.). Baráti társaságok nem csak ekkor, karácsony előtt és után is szerveznek csúnya pulcsis partikat.

via GIPHY

Már a ’80-as években is hódított
Bár pulóver a 19. század végén is létezett, a csúnya karácsonyi pulcsik csak a ’80-as években jelentek meg Amerikában és Angliában. A vicces viselet egyik úttörőjének Bill Cosby-t tartják, a másik nagy ikonja pedig Chevy Chase. Egy kis szünet után a ruhadarab a 2000-es évek elején került ismét előtérbe, és ekkor megtartották az első igazi csúnya pulcsis partit is Vancouverben. A vidám, ünnepi ruharab most nagyon menő minden korosztály körében. A nagyobb divatmárkák is piacra dobnak karácsonyi pulóvereket kicsiknek és nagyoknak, de sokan a turkálókban szerzik be a giccses darabokat. Sőt, rengeteg kisebb, nagyobb webáruház szakosodott ünnepi pulcsik árusítására. A forgalomra pedig nem lehet panaszuk.

A siker titka: visszarepít a gyerekkorba
Az érdekes ruhadarab jellemzői a vörös, a zöld és más élénk színek. Nagy eséllyel van rajta hóember, rénszarvas, esetleg vicces karácsonyfa, pompom vagy valamilyen feltűnő díszítés. Szakértők szerint sikerének egyik kulcsa, hogy viselője ismét gyermeknek érezheti magát benne. A hűvös téli napokon pedig igazán kellemes és praktikus viselet. Ráadásul jókat nevethetünk benne és rajta…Mi esne jobban a nagy karácsonyi őrületben?

Íme, néhány érdekes, vicces darab! Ezektől megjön a kedved, hogy beszerezz egyet.


Dobd fel a csúnya pulcsis bulit jó házi forralt borral! 

A tökéletes forralt bor receptje: illatos és fűszeres

Fotó forrása: www.freepik.com