Jókenyér péksüteményekkel és Varró Dániel meséivel segíti a gyermekek felépülését
7+1 finom, olcsó jégkrém házilag: gyümölcsös, kávés, csokis
Otthon is készíthetsz pálcikás jégkrémet bármilyen különlegesebb eszköz vagy hozzávaló nélkül – csak egy pálcikás jégkrémforma kell hozzá, amit akármelyik nagyobb boltban fillérekért megtalálsz.
Saját tapasztalat, hogy a gyerekek imádják a házi jégkrémet. Amellett, hogy a boltinál nagyságrendekkel olcsóbb, nagy előnye, hogy egyszerre több adagot készíthetsz belőle, így mindig lesz otthon valamilyen hűsítő finomság. Cukrot vagy egyéb édesítőt is annyit tehetsz bele, amennyit jónak látsz, de a joghurtalapúakból ne hagyd ki teljesen, mert valamennyi kell ahhoz, hogy megfelelő állaga legyen a fagyinak.
Kivis-narancsos jégkrém
Hozzávalók: 3 dl narancslé, 4 teáskanál méz, 2 kivi
A narancslevet öntsd turmixgépbe, add hozzá a mézet és a meghámozott, felkockázott kiwit. Pépesítsd, majd oszd el a jégkrémformákban, és tedd a mélyhűtőbe.
Háromszínű jégkrém
Hozzávalók: 50 dkg görögdinnye, 2 dl natúr joghurt, 2 kivi, 1 evőkanál kristálycukor
A dinnyét kockázd fel, turmixold össze, és oszd el a jégkrémformákban. A joghurtot keverd össze a cukorral, és öntsd a dinnyepép tetejére. Végül turmixold össze a kivit, és öntsd a joghurtra. Szúrd bele a pálcikát, és tedd a mélyhűtőbe.
Kávés jégkrém
Hozzávalók: 2 dl tej, 0,5 dl tejszín, 5 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1 tasak instant kávépor
A tejet a tejszínnel és a cukorral forrald fel, majd vedd le a tűzről. A tojássárgákat kézi habverővel keverd el, majd óvatosan add a már hűlőben lévő tejhez. Keverd bele a kávéport is, majd oszd el a jégkrémformákban, és tedd 2-3 órára a mélyhűtőbe.
Kávés jégkrém máshogy
Hozzávalók: 1 csésze erős feketekávé, 1 dl habtejszín, 2 evőkanál+2 teáskanál kristálycukor
A két teáskanál kristálycukorral ízesített feketekávét oszd el a formákban. A habtejszínt a két evőkanál cukorral verd fel, és kanalazd egyenként a kávé tetejére. Szúrd bele a pálcikát, és tedd a fagyasztóba.
Csokis jégkrém
Hozzávalók: 10 dkg étcsoki, 1,5 dl tejszín, 1 dl tej, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 tasak vaníliás cukor
A tejet, a tejszínt és a cukrot tedd fel forrni, majd keverd bele a kakaóport addig, amíg el nem olvad. Ekkor adagold hozzá a darabokra tördelt étcsokit, majd kevergesd tovább addig, amíg selymes lesz. Egy éjszakára tedd a mélyhűtőbe.
Túró Rudi jégkrém
Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 evőkanál porcukor, fél citrom leve és reszelt héja, 1 teáskanál vaníliakivonat, 15 dkg habtejszín, 15 dkg étcsoki
Az étcsoki kivételével a hozzávalókat turmixgépben pépesítsd. Ha egynemű, adagold el a jégkrémformákban, és néhány óra alatt fagyaszd le. Fogyasztás előtt a csoki olvaszd fel vízgőz fölött, és ebben mártsd meg a jégkrémeket. A csoki azonnal megszilárdul, és már ehetitek is.
Málnás jégkrém
Hozzávalók: 15 dkg natúr joghurt, 1,5 dl száz százalékos narancslé, két marék málna, 1-2 evőkanál méz
A málnát mosd meg, és tessék-lássék törd össze villával. A joghurtot keverd el a mézzel, a narancslével és a málnadarabokkal, majd oszd el a jégkrémformákban. Néhány óra alatt fagyaszd meg.
Bónusz: jégkrém gyümölcsjoghurtból
Hozzávalók: két doboz gyümölcsjoghurt (bármilyen)
Ha nincs kedved pepecselni, egyszerűen ossz el két doboz gyümölcsjoghurtot a formákban, és várd meg, amíg megfagy. Jó étvágyat!
Képek: freepik.com