Ha gyermekednek karácsonyra könyvet keresel, jól teszed, ha a Téli kalandot vagy a Téli álmot szerzed be. Major Eszter, az ismert szövegírónő gyermeke születése után sem hagyott fel az írással. Egy kis időre viszont a dalszövegeket gyermekversekre cserélte. Olvasd végig a beszélgetést, válaszolj helyesen kérdéseinkre, és nyerd meg a két csodás kötet egyikét!

A versek illusztrációit Kecskés Anna vállalta, aki most Londonból utazott haza az eseményre. A budai Maminti Kuckó adott helyett a meghitt könyvbemutatónak, amin a sajtón kívül Eszter családja és barátai is részt vettek.

– Eszter, hogyan jött az ötlet?

Eszter: Rusznák György, a Napraforgó kiadó főszerkesztője keresett meg azzal az elképzeléssel, hogy évszakokról szóló köteteket szeretnének kiadni, és én örömmel elvállaltam a feladatot. Mindig is vonzott a gyerekversek világa, és bár sok dal várt rám, tudtam, hogy erre nem mondhatok nemet.

– Elárultad nekünk, hogy nyáron kellett a téli könyv verseit és rajzait elkészítenetek. Kihívásnak bizonyult?

Eszter: Meglepő, de nem volt annyira nehéz, mint ahogy eleinte gondoltam. Izgalmas, hogy mennyire más érzések és élmények elevenednek fel az emberben, amikor nyáron gondol a Karácsonyra, a hóhullásra vagy a téli élményekre.

– Anna: Én esténként rajzoltam a képeket, amikor már az egész család aludt. Nekem például a karácsonyi gyertyák illata, a fahéjas tea íze és a Jingle Bells segített ráhangolódni a télre. Most pedig a tavaszi rajzok készítésénél virágokat szagolgatok, tulipánokat kergetek a városban. A környezetem ezért egy kicsit furcsának is tart.

A könyvbemutatón a babát váró Hámori Gabriella olvasott fel a Téli álomból

– Anna Londonban él, te pedig Budapesten, nehéz volt egymásra hangolódni?

Eszter: Eleinte ugye nem tudtunk egymásról semmit. Azt sem, hogy hogyan néz ki a másik, milyen az élete, ki is ő igazából. Aztán nagyon természetesen alakult ki köztünk egy ritka kapcsolat, amely túllépte a munkaviszonyt. Anna nagyon harmonikus személyiség és mindig annyira megnevettet! Elárulom, egy élmény vele dolgozni.

Anna: Titok övezte sokáig Eszter kilétét. Amikor végre elárulta nekem a kiadó, hogy ki is ő, nagyon kellemes meglepetés volt számomra. Izgalmas vele az együttműködés, kreatív és motiváló személyiség. A másik nagyon kellemes tény, hogy végre egy élő író verseit rajzolhatom meg. Benedek Elekkel nem tudnék ilyen jókat levelezni a Facebookon. ☺

– Milyen olvasóknak ajánljátok a könyvecskéket?

Eszter: Én kicsiknek és nagyoknak is ajánlom egyaránt. Büszke vagyok rá, hogy Annával ilyen kedves és szerethető leporellókat tudtunk megalkotni, és nagy öröm, hogy ennyien kedvelik és vásárolják. Az is szuper, hogy a méretének köszönhetően nemcsak az anyukák táskájába, hanem a mikuláscsizmákba is belefé

Anna: Én is mindenkinek ajánlom, de főképp az álmodozóknak, olyanoknak, amilyen én is voltam. Gyerekként nem voltak készleteim, csak színesceruza hegyeim, melyeket egy kis gyufásdobozban hordtam magammal a rajzversenyekre is. Nagy utat tettem meg azóta, ezért fontosnak tartok ösztönözni minden gyereket, hogy merjenek nagyon álmodni!

A könyvbemutató után Major Esztert további kellemes feladatok várják. Kiadója már szervezi a következő író-olvasó találkozót!

– Nagyon örülünk, hogy a részesei lehetünk annak folyamatnak, ahogy Eszterből, az elismert dalszövegíróból gyermekvers-szerző válik. Beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, és Annával szuper csapatot alkotnak. Ez a csodálatos összhang látható a kiadványokon is – árulta el az eseményen Prischetzky Luca, a Napraforgó kiadó marketing menedzsere.

A leporellók minden ismert könyvesboltban megtalálhatók, és lehetőség van megrendelni őket online is a Napraforgó kiadó oldalán.
http://m.napraforgokiado.hu/sorozat/evszakok

 

JÁTÉK!!!

Nyerd meg Te is a Téli kalandot vagy a Téli álmot! (Mindkét könyvből egyet sorsolunk ki!)

Játék időtartama: 2017. december 17 – december 19

Sorsolás 2017. december 20

Játssz velünk, és nyerd meg a kifesthető gipszeket!

 

Érvényesítés

A játékban való részvételhez meg kell adnod nevedet, címedet és e-mail címedet. A játékban részt vevők hozzájárulnak, hogy az Anyanet hírlevelet küldjön számukra, melyekről bármikor leiratkozhatnak. A nyertest e-mailben értesítjük.

A játék lezárult, a két nyertes: Vastag Éva, Pátka
Maduda Ibolya, Örményes