Ha még nem próbáltad, nem is hinnéd, hogy milyen gyönyörű díszeket készíthetsz szódabikarbónából. Ha óvatosan bánsz a dekorációkkal, évről évre a lakásod és a karácsonyfa ékei lehetnek. A szaggatásba bátran vond be a gyerkőcöket is. Ha akarod, száradás után befestheted, szalaggal díszítheted, sőt névre szólóvá teheted, így ajándékkísérőként is szolgálhat.

Hozzávalók:

1 bögre szódabikarbóna
3/4 bögre víz
fél bögre kukoricakeményítő

Elkészítése:

Keverd össze egy tűzálló edényben a szódabikarbónát, a kukoricakeményítőt, majd öntsd hozzá több adagban a vizet. Kis lángon kezdd melegíteni, közben folyamatosan kevergesd. Két-három perc múlva besűrűsödik, és egyre nehezebb dolgod lesz vele. Akkor az igazi, ha jól gyúrható, könnyen formázható. Ha túl ragacsos a massza, rakj még hozzá keményítőt. Nedves konyharuhával takard le, amíg kihűl.

A masszát nyújtsd körülbelül három-négy milliméter vastagra, majd szúrd ki a neked tetsző szaggatókkal. Tűvel, hurkapálcával tovább dekorálhatod a formákat. Ha szeretnéd a karácsonyfára is feltenni, lyukaszd ki középen a díszek tetejét. Nagyon óvatosan rakd a kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd körülbelül 80-100 fokon 40 percig. Ha nincs kedved a sütéssel foglalkozni, szárítsd ki kb. egy éjszaka alatt.

A fotó forrását itt találod!