Amerikában nagy hagyománya van a csábító vörös bársony tortának, ami nevét jellegzetes színéről kapta. A red velvet muffinváltozata hihetetlenül egyszerű és gyors, Valentin-napra pedig tökéletes. Az eredeti recept szerint íróval készül, de joghurttal, tejföllel is pihe-puha lesz a tészta. Általában krémsajttal díszítik.

Vörös bársony muffin: 

Hozzávalók: 

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2, 5 dl író vagy kefir
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál piros ételfesték
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipetnyi só

A krémhez: 

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Az elkészítése:

A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat, és dolgozd simára. A tejfölben vagy a kefirben oldd fel az ételfestéket, és keverd a masszába. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, a kakaóporral, a sóval, majd forgasd a tojásos keverékbe. Végül az ecetet is add hozzá. Ne lepődj meg, ha habozni fog.

A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a tészta a sütőben tovább nő. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
A krémhez a mascarponét keverd simára a porcukorral. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, és forgasd össze a mascarponéval. Tedd a hűtőbe 15 percre, majd töltsd át habzsákba, és  nyomd a sütik tetejére. Díszítsd ízlés szerint!

Ismered meg még jobban a Valentin-nap történetét!

Édes kis titkok, gyengéd érzelmek: ismered a Valentin-nap történetét?