Epres Panni, Lilu és Jakupcsek Gabi őszintén vallott az első Etele Talks kerekasztal során

Mennyi ideje jut munka és család mellett önmagára egy sikeres nőnek? Elmúlik-e a „mom guilt”, vagyis az anyai lelkiismeret-furdalás? Hogyan tartják egyben a családot és a karriert a hírességek? Milyen szolgáltatásokkal, innovációkkal igyekszik segíteni egy modern pláza a pörgős hétköznapok megkönnyítésére? Többek között erről volt szó a frissen megnyitott Etele Plaza által szervezett legelső Etele Talks kerekasztal-beszélgetésen, ahol Epres Panni, Lilu és Jakupcsek Gabi osztották meg személyes tapasztalataikat.

– Nekem inkább meg kellene tanulnom igent mondani.” – felelte Epres Panni, az Etele Plaza trendkurátora, kétgyermekes édesanya és persze az ország egyik legismertebb, mai napig foglalkoztatott modellje arra a kérdésre, hogy tud-e nemet mondani. „Nekem a felajánlott segítségre kell megtanulnom igent mondani. Reggelente én készítem el a gyerekek ebédjét, mert fontos számomra, hogy mit és hogyan esznek. De be kell vallanom saját magamnak is, hogy mindent nem lehet egyedül bírni, és igenis szabad elfogadni a rokonok, barátok segítségét.

Lilu amellett, hogy a tudatos bőrápolás valóságos nagykövete, sikeres műsorvezető és nem mellesleg két kisfiú édesanyja is. Szerinte csak egy álomvilágban igaz az, hogy egy szuperanya képes mindig minden helyzetben maximumot nyújtani.
– Az Instagram tökéletesre filterezett világa becsapás. Több olyan őszinte tartalomnak kéne megjelennie, ami a valóságot mutatja be. Nem szabad bedőlni ezeknek a beállított képeknek, és el kell fogadnunk, hogy bizony nem lehetünk mindenben tökéletesek.

Hogyan lehet megküzdeni a lelkiismeret-furdalással? Jakupcsek Gabi, akinek két felnőtt fia mellett egy 11 éves lánya, valamint már két unokája is van, egyből rávágta a választ:
– Amíg kicsik a gyerekek, addig nem úszod meg. Mindenkinek van lelkiismeret-furdalása. De ahogy nőnek, és már egyre több mindent el lehet nekik a saját nyelvükön magyarázni, egyre jobban enyhül a teher.

De a gyereknevelés, a család összetartása és a komoly szakmai munka mellett létezik egyáltalán olyan, hogy énidő? Természetesen igen, ám ennek megélése teljesen egyéni a három hírességnél. Lilu például az esti szépségápolási rutinjára esküszik; ilyenkor teljesen kikapcsol, hiszen kellemes illóolajokkal és egy 10 lépéses arcápolási rutinnal zárja a napot, ami után mintha kicserélték volna. Ezzel szemben Panni az aktív pihenésre szavaz: a futással nemcsak a felgyülemlett feszültséget vezeti le, hanem fel is töltődik, miután a gyerekeket elvitte reggel az iskolába. Gabi pedig egy fárasztó forgatási nap után, ahogy ő fogalmazott, egyszerűen „lemossa a munkát az arcáról”; fürdés után átszellemül, otthoni üzemmódba kapcsol, és valóban hazaérkezik. Persze a saját idő megtalálásához nemcsak remek szervezésre, hanem némi kreativitásra és egy kis rugalmasságra is szükség van. Mindhárman bevallották például, hogy erre a beszélgetésre is énidőként tekintenek, és bizony ki is használják a lehetőséget, hogy egy kicsit elmélyüljenek az őszi kollekciók kínálatában.

Hogyan segíthet egy modern pláza abban, hogy minél több terhet levegyen a családok válláról?
Az Etele Plaza Magyarország legújabb bevásárlóközpontja, amely életre kelti a vásárlás, a gasztronómiai élvezetek, a találkozás és szórakozás élményét. Tekintélyes 55 ezer négyzetméterével, széles fashion és beauty kínálatával, saját, parkolást és tájékozódást segítő applikációval várja vásárlóit. A családosok számára pedig a tágas ételudvaron kialakított, játszósarokkal ellátott külön rész, illetve baba-mama szoba áll rendelkezésre az itt töltött idő gördülékenyebbé tételére. A kutyabarát plázába ráadásul kiskedvenceink is elkísérhetnek bennünket, megkönnyítve sokak számára a bevásárlást.

Lilu, Gabi és Panni is gyönyörű, stílusos nők, akik imádják a szép ruhákat és a divatot. Mosolyogva vallották be, hogy bizony, ők is őriznek olyan szentimentális jelentőségű darabokat a gardróbjukban, amiktől soha nem válnának meg. Ugyanakkor, ha tudják, hogy jó helyre kerül, és másnak örömet okozna az adott ruha, természetesen nagyon szívesen elajándékozzák.
– Szerintem csak olyat szabad adományozni, aminek te magad is örülnél, ha megkapnád. Fontos, hogy megtanuljuk, hogy ez a körforgás jó és fontos. – osztotta meg gondolatait Lilu. Panni saját bevallása szerint nehezen selejtez, de ha van apropója, megragadja az alkalmat: nemrégiben például egy gardróbvásár kapcsán szelektált és válogatott össze olyan darabokat, amiket mások is örömmel viselnének.

A kerekasztal-beszélgetést Buda legújabb plázájának, az Etele Plaza-nak átriumában rendezték meg a vásárlóközönség részvételével. A beszélgetést követően még hosszan válogattak a gyermek- és női ruházati márkák széles választékából a vendégek.