Kicsik és nagyok nagy kedvence a Holle anyó. A Grimm testvérek népszerű története ezúttal papírszínház formájában elevenedik meg.

Láttatok már papírszínházi előadást? A gyerekek szerint hasonlít a bábszínházra. Japánban több évszázada ismerik,  Kamishibai néven. Bábok helyett azonban a fakeretben, vagyis a “varázsdobozban” szépen illusztrált képeket láthat a kis közönség.  Könnyen hordozható, ezért óvodákban, iskolákban, könyvtárakban is könnyű előadni a történeteket. Tapasztalatink szerint az aprónépet lekötik a 10-15 perces mesék.

A Holle anyó kedves történet arról, hogy a szorgalmas szorgalmas, dolgos lány elnyeri méltó jutalmát. A szájhagyomány szerint Holle anyó a felelős a téli hómennyiségért, mivel minél alaposabban rázza ki a dunnáját, annál több hó hullik a földre.  Jacob és Wilhelm Grimm kb. 200 éve 200 népmesét gyűjtött össze, köztük Holle anyó történetét is. Azóta számtalan feldolgozása ismert, nekünk a papírszínházi változat – Szalma Edit bájos rajzaival – nagy kedvencünk lett.

Holle anyó, papírszínház

További érdekességek a papírszínházról, és még több mese: https://csimota.hu