Nem csökken az érdeklődés a babaváró támogatás iránt a koronavírus-járvány ideje alatt sem – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az Inforádióban.

Novák Katalin azt mondta: rendelet jelenik majd meg a babaváró támogatás igénylésének könnyítésére. A rendelet arra biztosít lehetőséget, hogy például a kismamák meghatalmazással élhessenek, és így ne kelljen személyesen bemenniük a bankba ügyet intézni.
Felhívta a figyelmet arra: a hiteltörlesztési moratórium a babaváró támogatásra is érvényes.
Az államtitkár kiemelte, hogy “a családtámogatások egyikét sem fenyegeti veszély”, a kormány a járvány alatt is biztosítani tudja ehhez a forrásokat, a gazdaság és a magyar emberek elmúlt 10 éves teljesítményének köszönhetően.
A családtámogatások forrásaihoz nyúlna utoljára a kormány – jelentette ki, hozzátéve: bízik abban, hogy erre nem lesz szükség.
Az államtitkár a bölcsődei férőhelyek bővítéséről szólva azt mondta, hogy az építkezések folyamatosak, nem álltak le.
Rendelet jelenik majd meg arról is, hogy a bölcsődék önkormányzati bezárása esetén is kötelező legyen ügyeletet biztosítani, sok szülő ugyanis dolgozik, a gyerekeik elhelyezéséről pedig gondoskodni kell – mondta Novák Katalin.

Forrás: MTI
Fotó: freepik.com