Európában elsőként „Minden idők legjobb európai karácsonyi vására” címmel díjazták
Puha, illatos mézeskalácsmuffin: villámgyorsan elkészül
A mézeskalácsmuffin tökéletes választás az ünnepi időszakban, hiszen ez a süti egyszerre hordozza magában a mézeskalács ízvilágát és a muffin könnyedségét. Az illatos fűszerek – mint a fahéj, a gyömbér, a szegfűszeg és a szerecsendió – meghitt, karácsonyi hangulatot varázsolnak a konyhába már a sütés közben is.
A mézeskalácsmuffint önmagában is kínálhatod, de mázzal vagy krémmel ugyancsak megbolondíthatod. Gyakran szokták mézeskaláccsal is dekorlálni, így a sütemény nemcsak finom, hanem mutatós is.
Mézeskalácsmuffin recept
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 15 dkg cukor
- 1.5 dl natúr joghurt
- 1 dl napraforgóolaj
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy: 1 teáskanál fahéj, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér, 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1/4 teáskanál szerecsendió
- 1 csipet só
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formát papírkapszlikkal.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a mézeskalács-fűszereket.
Egy másik edényben habosítsd a kétféle cukrot a tojással, majd add hozzá a joghurtot és az olajat. Forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd csomómentesre a masszát.
Kanalazd a tésztát a muffinformákba, de csak 3/4 részig töltsd meg, mert a sütik a sütőben tovább nőnek.
Süsd a nuffinokat 20-25 percig, vagy amíg egy fogvájó vagy hegyes kés tisztán ki nem jön.
Hagyd teljesen kihűlni, majd díszítsd kevedre, akár mézeskalácsot is tehetsz a tetejére.
Készíts még több karácsonyi finomságot!
A 10 legfinomabb karácsonyi sütemény: hagyományos édességek és újdonságok