A Balatonon képtelenség unatkozni. Akkor is lekötheted gyermekedet, ha épp nincs strandidő, vagy unja már az állandó fürdőzést.  A pancsolások előtt, esetleg helyett rengeteg izgalmas hely és program csábítja az egész családot. Számunkra ezek a legérdekesebb balatoni célpontok.

afrikamuzeum

Egy csepp Afrika Balatonedericsen
Ha szereted az egzotikus állatokat, szívesen találkoznál zebrával, jávorantiloppal, tevével, makákóval, kafferbivallyal, őzikével, kecskével, akkor a balatonedericsi Afrika Múzeumot vétek lenne kihagyni. A dr. Nagy Endre afrikavadász által alapított, különleges létesítmény legalább fél napos kalandot ígér. Bekukkanthatsz egy maszáj kunyhóba, felpattanhatsz rodeó bikára, közben a kicsik kipróbálhatják a pónilovaglást, a légvárat, és szórakozhatnak a játszótéren. A minidzsungel külön élmény az aprónép számára. Szobrok, fafaragványok segítenek még jobban átélni Afrika varázsát. Sőt, vízipipázási lehetőséget is biztosítanak.
További információ: http://www.afrikamuzeum.hu/

Westernpark a Balaton mellett
Ha az afrikai után egy kis amerikai életérzést is szeretnél magadba szívni, közel áll hozzád a „Volt egyszer a vadnyugat” világa, akkor a Balatonedericstől 3 kilométerre található Westernparkot imádni fogod. A cowboyok és az indiánok varázslatos élete a család apraját-nagyját lenyűgözi. A legnépszerűbb családi program az aranymosás, de mindenki meggyőződhet arról is, hogy a késdobálás és az íjászkodás nem olyan egyszerű, mint ahogy az a filmekben látszik. A vízicsúszda, az indiánsátor, a kötélpálya is remek szórakozást ígér. Countryzenekarok koncertjein pedig a család minden tagja bulizhat.
További információ: westernpark.hu

szigliget

Vár a Szigligeti vár
Már csak a festői kilátás miatt is érdemes meghódítani az északi parton található szigligeti várat. Lehet, hogy egy kicsit megizzadsz, amire felérsz az erődítménybe, de az eléd táruló látvány mindenért kárpótol. Különösen nagy élményben lesz részed, ha a kirándulást naplementére időzíted. Nyáron rengeteg koncert is csábítja a látogatókat. A család ifjabb tagjai az időutazás mellett nagyokat bújócskázhatnak a történelmi falak között. Közelebbről megismerkedhetsz a Barokk-konyhával, betérhetsz a Várkápolnába. Ha már ott jársz, tégy egy sétát a középkori Öregfalu zegzugos utcáiban, csodáld meg a nádfedeles házakat. Szigligetre hajóval is érdemes kirándulást tervezni.
További információ: http://www.szigligeti-var.hu/

tihany

Elmélyülés a tihanyi apátságban
A levendulaillatú Tihany ékessége az I. András király által 1055-ben alapított Bencés Apátság. Hangversenyek, kiállítások még több turistát csalogatnak a nyári hónapokban. Gyönyörködj a csodás panorámában, hisz innen jól belátható a Balaton keleti sarka és a déli partja. A barokk templom 46 méter hosszú, 16 méter széles, tornyainak magassága 34,5 méter. Kukkants be a  vetítőterembe, ahol filmek peregnek az apátságról. Tihanyban érdemes még felkeresni az ősi levendulást, a Ciprián-forrást, a gejzírmezőt, és tégy egy sétát a hangulatos belvárosban. Ha ott jársz, próbáld ki a híres tihanyi visszhangot is!
http://tihany.osb.hu/hu/

balaton-muzeum

Keszthelyi Balaton Múzeum
Ha szeretnéd megismerni közelebbről a Balaton állat- és növényvilágát, feltétlenül keresd fel Keszthelyen a Balaton Múzeumot. Érdekes információkat kaphatsz a halászat és a hajózás történetéről, a balatoni fürdőéletről. Külön jó pont, hogy a családbarát múzeumban a gyerekek is feltalálhatják magukat, hisz játszótér, interaktív játékok várják a kicsiket.
További információ: http://www.balatonimuzeum.hu/

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés