Négy évvel ezelőtt rendelték el Magyarországon az első kijárási korlátozást:
Roppanós spárga baconben sütve: könnyed tavaszi ebéd vagy vacsora
Használd ki, hogy végre kapható friss spárga – egyes helyeken egész elfogadható áron -, készíts a tavaszi kedvencből jobbnál jobb fogásokat! A zöldség nagy előnye, hogy alig van benne kalória, viszont rostban, vitaminban és ásványi anyagban gazdag. Lehet belőle krémleves, számításba veheted köretként, és leveles tésztával is kitűnő. Pofonegyszerű, ha baconbe tekerve megsütöd. Érdemes hozzá mártogatóst készíteni, úgy még finomabb.
Spárga baconben
Hozzávalók:
- 1 csomag spárga
- 10 dkg bacon
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Az elkészítése:
Fontos, hogy a boltban friss, fényes spárgákat szerezz be, és érdemes a zöldséget minél előbb felhasználni. Alaposan mosd meg, és a síp alatt tisztítsd meg, a fás részeket vágd le. A zöld spárgát általában nem kell megpucolni, a fehéret viszont hámozd meg. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a spárgákat. Tekerj mindegyik köré egy szelet bacont. Megsütheted sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt készül el, de grillezve talán még jobb. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd a spárgákat, hogy egyformán piruljanak. Hollandi mártást is készíthetsz hozzá.
A spárga amilyen finom, olyan egészséges. Tudj meg még több érdekességet a tavasz kedvencéről!
1 Hozzászólás
4.5
Comments are closed.