Négy évvel ezelőtt rendelték el Magyarországon az első kijárási korlátozást:
Medvehagymás, túrós pogácsa sok sajttal: kelesztés nélkül is isteni
A túrós-sajtos pogácsa egyszerű, mégis isteni. A szezon kedvencével, medvehagymával megbolondítva pedig még jobb. Használd ki, hogy most könnyen hozzájuthatsz a különleges illatú és ízű növényhez. Ha van kedved és időd, hajtogasd össze a tésztát. Fontos, hogy ne süsd túl, különben kiszárad. Mivel gyorsan elfogy, megdupláztuk a hozzávalókat.
Medvehagymás, túrós pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg sajt
- 1 kis csokor medvehagyma
- 1 teáskanál só
- 1 db tojás
Az elkészítése:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, a villával átnyomkodott túrót, gyúrd össze, majd mehet hozzá a reszelt sajt fele, a só és az apróra vágott medvehagyma.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát egy-másfél centi vastagra. A tetejét vagdosd be, kend meg a villával felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal.
Szúrd ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép világosbarnára körülbelül 15-20 perc alatt.
Medvehagymával a tojáskrémet is feldobhatod, ínycsiklandó szendvicskrém lesz belőle.