Négy évvel ezelőtt rendelték el Magyarországon az első kijárási korlátozást:
Isteni medvehagymás tojáskrém: tavaszi kence percek alatt
Nem lesz unalmas a szendvicsed, ha házi készítésű tojáskrémmel dobod fel. Itt az intenzív illatú, egészséges medvehagyma szezonja, érdemes azt is kencébe keverni. Akár a húsvéti előételek és reggelik között is számolhatsz vele. Géppel finom krémes lesz, és villámgyorsan elkészül.
Medvehagymás tojáskrém
Az elkészítése:
- 8 darab keményre főzött tojás
- 5 dkg vaj
- 5 dkg krémsajt
- 2 evőkanál tejföl
- 3 szál újhagyma
- medvehagyma
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
Elkészítése:
A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd hűtsd ki, és pucold meg. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá a kisebb darabokra vágott újhagymát, a vajat, a krémsajtot, a tejfölt, majd dolgozd össze. Amikor elég krémes, ízesítsd sóval, borssal, mustárral, és keverd össze. Kóstold meg, ha kell, dobj még hozzá fűszert. Végül dolgozd hozzá az apróra vágott medvehagymát.
Érdemes egy-két órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek. Friss péksütivel, pirítóssal egyformán finom. A tojáskrémet botmixerrel is elkészítheted.
Medvehagymából zamatos krémlevest is készíthetsz!
Üde, illatos medvehagyma-krémleves: a tejszíntől finom selymes lesz