Négy évvel ezelőtt rendelték el Magyarországon az első kijárási korlátozást:
Légiesen könnyű lekváros piskótatekercs: a tészta nem ragad és nem törik
A piskótatekercset képtelenség megunni. Ráadásul most már van új sárgabarack-és szilvalekvár is, amikkel talán a legjobban szeretjük a klasszikus sütit.
A piskótatekercsre sokan tekintenek mumusként, hisz amilyen könnyűnek tűnik, olyan egyszerű elrontani. Ha azt akarod, hogy ne ragadjon le, ne törjön, akkor ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. Sütőpor nem kell a tésztába, hisz akkor túl magas lesz, és nehéz feltekerni. Fontos, hogy a sütőből kivéve rögtön csavard fel a piskótát.
Baracklekváros piskótatekercs receptje
Hozzávalók a piskótához:
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 5 db tojás
- 2 evőkanál forró víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 6-8 evőkanál lekvár
Az elkészítés menete:
Az egész tojásokat üsd egy tálba, majd a kétféle cukorral, a sóval, a citromhéjjal keverd jó habosra négy-öt perc alatt. Add hozzá a vizet, azzal is dolgozd össze, végül forgasd hozzá a lisztet. Óvatosan dolgozd simára a masszát.
Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe (vagy más nagyobb méretű tepsibe), és 160 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor a piskóta szép piros, és a tűpróba során beleszúrt tű nem ragacsos, kiveheted a sütőből. Fordítsd rögtön egy enyhén nedves konyharuhára, húzd le róla a papírt, majd még forrón tekerd fel.
Amikor a piskóta kihűl, csavard le, kend meg lekvárral, tekerd fel. Szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.
A klasszikus meggyes piskótát is csak imádni lehet. Ezzel a recepttel tökéletes lesz!
A megunhatatlan hattojásos meggyes piskóta: ezekre figyelj a tészta készítésekor