A legjobb családi programok húsvétra és a tavaszi szünetre: országszerte
Házi kandírozott narancshéj, amit rengeteg sütibe felhasználhatsz
A legtöbb boltban méregdrágán juthatsz hozzá a különféle kandírozott gyümölcsökhöz. Otthon sokkal olcsóbban elkészítheted, ráadásul jó móka, főleg karácsony előtt. Felhasználhatod muffinokba, gyümölcskenyérbe és kevert sütikbe. Csokiba mártva önmagában is remek csemege, sőt ajándéknak is tökéletes. Kandírozáshoz lehetőleg vastag héjú narancsokat válogass.
Kandírozott narancshéj:
Hozzávalók:
- 2 narancs
- 2 bögre víz
- 1 bögre cukor
Forgatáshoz:
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
A narancs héját nagyon alaposan mosd meg, kicsit meg is dörzsölheted, majd töröld szárazra. Hámozd meg, és a héjat egy éles késsel vágd körülbelül 10X1 centis csíkokra. Egy lábosban forrald fel a vizet a cukorral, és rakd bele a narancshéjat. Kis lángon, fedő alatt főzd 45-50 percig. Ha a narancshéj puha és kicsit már átlátszó, kiszedheted a vízből.
Csepegtesd le, majd terítsd szét egy rácson. Várd meg, míg kihűl és megszárad. Legjobb, ha másnap forgatod meg a cukorban, majd szárítsd még egy éjszakán keresztül. Jól záródó dobozban, hideg helyen egy hónapig is eláll.
A kandírozott narancshéj mellett ez is remek karácsonyi gasztroajándék lehet:
A legfinomabb házi Bailyes: tudjuk, mit iszol idén karácsonykor
1 Hozzászólás
5
Comments are closed.