Négy évvel ezelőtt rendelték el Magyarországon az első kijárási korlátozást:
Jobb, mint a menzán kihívás – Kedd: Ropogós, omlós rozmaringos csirkecombok
Akár home office-ban dolgozol, akár szabin vagy otthon a gyerekkel a koronavírus-járvány miatt, jó, ha olyan ételt teszel az asztalra, amit kevés munkával össze tudsz dobni. A tepsis csirkecomb vele sült krumplival pont ilyen. Csak 10 perc, míg összekészíted, a munka nagy részét pedig a sütő elvégzi. A csirkecomb ráadásul olcsó alapanyagnak számít, és nagy eséllyel akkor is hozzájutsz, ha továbbra sem szűnik a bolti felvásárlási roham.
A csirkecomb a menzán sokszor unalmas, nem túl ízletes, egy jól eltalált pác azonban képes ínyenccé varázsolni. A krumpli is finomabbá válik a fűszerektől. Ha van módod, pácold a húst néhány órán át, úgy még zamatosabb lesz. A krumpli mellé más zöldségeket vagy akár narancsgerezdeket is pakolhatsz. Ha egészségesebben ennéd, akkor salátával kínáld.
Rozmaringos csirkecombok
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 70 dkg krumpli
- 0.5 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ág rozmaring
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan mosd meg, törölgesd szárazra papírtörlővel, majd sózd be. Egy edényben keverd össze az olajat, a zúzott fokhagymát, a borsot, kevés rozmaringot, és dörzsöld be a combokat a páccal. Amennyiben van időd, letakarva pihentesd a hűtőben néhány órán át.
Rakd a csirkecombokat zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alájuk kevés vizet. Tedd melléjük a megmosott, feldarabolt krumplit, mehet még hozzá zöldség vagy gyümölcs. Szórd a húsokra a rozmaringot, és fedd le fóliába. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Amikor a combok és a krumplik már majdnem teljesen puhák, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. Sütés közben feltétlenül locsolgasd, és forgass meg mindent legalább egyszer. Petrezselyemmel megszórva kínáld. Amennyiben a felnőttek pikánsan szeretik, chilivel is feldobhatják.
Bár a csirkecomb krumplival elég laktató, ha főznél levest is, ez az üde medvehagymás változat nyerő lehet.
Üde, illatos medvehagyma-krémleves: a tejszíntől finom selymes lesz