Mesekuckó: A három pillangó – Hallgasd meg a csodálatos tavaszi
Mennyei jeges csoki: jól lehűt a kánikulában
Jeges csoki recept
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki
- 8-10 jégkocka
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- másfél bögre tej
- tejszínhab
- csoki a díszítéshez
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábasba, majd tördeld bele az étcsokit. Lassan melegítsd, amíg a csoki elolvad, és homogén lesz. Közben kevergesd, hogy ne égjen le. Add hozzá a kakaót és a cukrot. Kicsit melegítsd, majd húzd le a tűzről.
Öntsd a csokis keveréket egy nagyobb pohárba, tegyél hozzá jeget, nyomj rá tejszínhabot, és díszítsd csokival.
Tipp: A jégkockákat érdemes darálógépbe tenni, mielőtt a bögrébe rakod.
A limonádék is remek hűsítők, és érdemes különféle gyümölcsökkel is fedobni az italokat, málnával és dinnyével különösen ütősek.
A legfinomabb limonádék kerti partira, gyerekzsúrra: ezek a kedvenc hűsítőink