Mesekuckó: A három pillangó – Hallgasd meg a csodálatos tavaszi
Immunerősítő mézes fokhagyma: a természetes antibiotikum házilag
Nagyanyáink, dédanyáink házipatikájának nagy kedvence volt a téli időszakokban a mézes fokhagyma. A hozzávalók külön-külön is tökéletesek az immunrendszer erősítésére, együtt pedig még hatásosabbak! Érdemes ilyenkor otthon tartani ezt a finom házi csodaszert, mert megfázás és influenza idején különösen jól jön.
Így hat a szervezetre
A mézes fokhagyma kiemelkedő baktérium- és vírusölő hatással rendelkezik, tele van C-vitaminnal. Kifejezetten jót tesz a fájó toroknak, csökkenti az orrdugulást, tisztítja a hörgőket. Mivel antibatkeriális hatású, a különféle fertőzésekkel szemben is sikerrel veszi fel a harcot. Sőt, a COVID tüneteit is csökkentheted vele.
A mézes fokhagyma elkészítése
A recept pofonegyszerű, a legnehezebb és a legidőigényesebb a fokhagyma előkészítése. Pucold meg, villával kicsit nyomkodd meg, majd töltsd félig az üveget a gerezdekkel. Önts rá annyi mézet, amennyi ellepi. Zárd le légmentesen, és tedd száraz helyre. Érleld néhány napig, hétig, közben időnként mozgasd meg az üveget. Közben a fokhagyma veszít intenzív ízéből és illatából. Ne lepődj meg, ha megsötétedik, az nem azt jelenti, hogy megromlott, hanem a méz festi meg.
Megelőzésként fogyassz naponta egy-két gerezd fokhagymát mézzel. Ha betegség gyötör, napi háromszor is ehetsz belőle. Önmagában és teával is tökéletes.
Gyorsabban és kevesebbet
Ha nem készítenél egy üveggel, fokhagymanyomón törj át, vagy reszelj le két gerezd fokhagymát, és keverd össze egy teáskanál mézzel. Rögtön fogyaszthatod is. Ezt naponta háromszor ismételd megy, ha beteg vagy.
Fontos! A mézes fokhagyma komoly fertőzések esetén nem mindig elég, nem helyettesíti a gyógyszerket, így feltétlenül fordulj orvoshoz!
Más mézes házi csodaszereket is bevethetsz megfázás esetén! A fűszeres mézpaszta Mautner Zsófi receptje szerint biztosan segíteni fog!
1 Hozzászólás
5
Comments are closed.