

Illatozó, mézes-fahéjas sült őszibarack: egyszerű, mégis mennyei desszert
A sült őszibarack villámgyorsan összeállítható, mennyei és egészséges desszert, amit a méz és a fahéj még csábítóbbá tesz. Önmagában is ellenállhatatlan, de megtöltheted a gyümölcsöt morzsás, mandulás masszával vagy mascarponés krémmel is. Ha csak felnőtteknek készül az ínyencség, likőrrel is meglocsolhatod. Amennyiben kéznél van a grilled, azon még gyorsabban megsül a zamatos őszibarack.
Mézes-fahéjas őszibarack
Hozzávalók:
- 4 őszibarack vagy nektarin
- 4 teáskanál méz
- 1 kávéskanál fahéj
- menta
- vaj
Elkészítése:
Az őszibarackot mosd meg alaposan, vedd ketté, majd szedd ki a magját. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rendezd el benne a gyümölcsöt. Kanalazz rá mézet, szórd meg fahéjjal, vagy tégy fahéjdarabot a sütőbe. Ízesítheted még szegfűszeggel és mentával is, a tetejére pedig rakj egy vaníliarudat.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Még jobban kijön a fűszeres sült őszibarack csodás íze, ha tálaláskor fagyit is kanalazol a tetejére, de akár tejszínhabbal is kínálhatod.
A sült őszibarack után készíts omlós, puha almás-fahéjas muffint! A pofonegyszerű sütivel 30 perc alatt végzel. Kattints a pontos receptért!