Mihály-napi versek, vásári rigmusok, hagyományok: ismerje meg gyermeked is!


Megunhatatlan gyümölcsös, kefires kevert süti: a tésztája pillekönnyű
A kevert sütiknél aligha van egyszerűbb, ráadásul egyik jobb, mint a másik. Ha kefir is kerül bele, még puhább lesz a tésztája, és napokig tökéletes is marad az állaga. Méricskélni sem kell sokat, elég a mérleg helyett a kefires pohár. Bármilyen friss gyümölcsöt tehetsz bele, de befőttel is tökéletes. Az íze pedig olyan, mint régen a nagyié.
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt
- 2 bögre
- 1,5 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 1 bögre kefir
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá az olajat és a kefirt. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát.
A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. A tetejére szórd a gyümölcsöt. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a süti aljára, forgasd kevés lisztbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Teszteld tűpróbával! Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
Az áfonyás muffin is egyszerű kevert tésztából készül, és joghurt is kerül bele.
30 perces áfonyás muffin: a joghurtos tészta hihetetlenül puha