Négy évvel ezelőtt rendelték el Magyarországon az első kijárási korlátozást:
Egyszerű dán kuglóf keverve, márványozva, sokféle finomsággal megbolondítva
Ha olyan kuglófra vágysz, ami biztosan jól sikerül, csodás az íze, könnyed a tésztája, és napok múlva sem szárad ki, ez a változat tuti befutó. A dán kuglófot is márványozhatod, feldobhatod aszalványokkal, magvakkal. Ebből az adagból két kisebb vagy egy nagyobb sütit készíthetsz. Ennek a kuglóf a húsvéti sütik között is ott a helye.
A dán kuglóf receptje
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 5 db tojás
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- mazsola, dió, apróra vágott csoki, mandula, mogyoró
Az elkészítése:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, az olajjal, a vízzel. Az átszitált lisztet vegyítsd a sütőporral, végül laza mozdulatokkal forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ízlés szerint tehetsz bele csokit, aszalványokat, magvakat.
Egy vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába vagy bármilyen kisebb méretű tepsibe egyengesd a massza háromnegyedét. A maradékba keverj kakaót, és öntsd a sárga tésztára. Villával keverd össze, azaz márványozd. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. A sütési idő a forma nagyságától, a tészta vastagságától függően változhat. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj bele egy hegyes tűt, ha nem ragad rá massza, biztosan átsült.
Ha húsvétra keresel még sütit, itt biztosan találsz olyat, amit szívesen megsütsz.