Ismered az adventi kalendárium történetét? Egy édesanya találta ki gyermeke vigasztalására. A kisfiú már annyira várta a Jézuskát, hogy minden este megkérdezte, mennyit kell még aludni az ünnepig. Anyukája kreatívan megoldotta a kérdést: egy kartonlapból 24 ablakot vágott ki, és mindegyikbe kis meglepetéseket tett. Ez azóta szinte az egész világon elterjedt. Íme, néhány kreatív ötlet adventi naptárra. Válaszd ki, melyiket szeretnéd megvalósítani az idén!

Az adventi naptár könnyen elkészíthető, akár textilből is. Nincs másra szükséged, mint egy nagy anyagra. A zsebeket különböző színekből, mintákból is elkészítheted. Lehet karácsonyfa, Mikulás, hóember formája.

adventinaptar Íme, egy édes csoda! Van egy kiváló mézeskalács recepted? Formázd az alábbiak szerint!

adventi-naptár mézeskalács
Van egy kiselejtezett dobozod?  Hasznosítsd most újra! Fesd be, pingálj rá karácsonyi motívumokat!

adventikalendarium

A lakás bármely pontján mutatós ez a kalendárium. Szerezz be ágakat, készíts apró dobozokat, tegyél beléjük kis apróságokat. Egyszerre gyönyörű és finom!

adventinaptaragacska

Fényt! Fényt! Fényt! Készíts egy fenyő alakú sablont, rakd körbe 24 teamécsessel. Naponta eggyel többet gyújts meg! Karácsonyra igazi fényárban úszik majd a szobád.

fenyoteamecses

A kis zsákoknak, és az apró meglepetéseknek nem csupán Mikuláskor, hanem advent minden napján örülhetnek a kicsik.

adventi naptár

Variáció vállfára és csomagokra. Egy megkopott akasztót színezz újra, majd tedd rá a  becsomagolt dobozkákat. Lehetnek különböző nagyságúak és más-más színűek.

adventi naptár dobozkák

Borítékok tele szeretettel! Ha nincs rá időd, vagy nincs hozzá kedved, hogy mind a 24-et saját kezűleg készítsd el, elég, ha hagyományos borítékot díszítesz ki. Ezekbe leginkább élmény dukál!

adventi naptár borítékokból

 Nincs ötleted, hogy mi kerüljön az adventi naptárba? Kattints ide ihletért!