
Céklával színezett, pink töltött tojás: mutatós finomság a húsvéti asztalra
Nagyobb ünnepeken, családi és baráti összejöveteleken a töltött tojásnak ott a helye az asztalon. Húsvétkor sem hiányozhat a remekül variálható finomság. Ha eddig még nem készítetted el a céklával színezett tojásokat, itt az ideje kipróbálni. A tölteléket pedig érdemes különféle fűszerekkel megbolondítani.
A cékla kiváló természetes színező. Nem csak tojás héját, de a fehérjét is beszínezi élénk pinkre, lilára. Remekül mutat hidegtálon, de akár húsvéti reggelire is kiváló választás. Botmixerrel pépesítve a tojássárgás keverék még krémesebb lesz. A tölteléket kanállal és habzsákkal is visszatöltheted a tojásba.
Céklával színezett, pink töltött tojás
Hozzávalók:
A tojás színezéséhez:
- 6 tojás
- 2 közepes méretű cékla
- 2 evőkanál ecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
A töltelékhez:
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- só, bors ízlés szerint
- snidling vagy petrezselyem a tetejére
Elkészítése:
A cékla héját távolítsd el, mosd meg alaposan, majd vágd kisebb kockákra. Rakd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd add hozzá a cukrot, a sót, az ecetet. Forrald fel a vizet, majd kis lángon főzd a céklát kb. 20-30 percig, vagy amíg megpuhul, majd hűtsd ki.
Közben helyezd a tojásokat egy másik lábasba, önts rájuk hideg vizet, majd forrald fel, és főzd 8-10 percig attól függően, hogy milyen kemény tojást szeretsz. Vedd ki a tojásokat a vízből, majd várd meg, míg kihűlnek. Ezt követően tedd őket a céklás lébe, és pihentesd benne legalább két-három órán keresztül.
Hámozd meg a tojásokat, és hosszában vágd ketté. A sárgáját óvatosan szedd ki, tedd egy tálba, és nyomkodd össze villával. Keverd össze a majonézzel, a mustárral, és ízlés szerint sózd, borsozd. A homogén tojássárgás masszát töltsd vissza a céklával színezett tojásokba.
Válogass a legjobb húsvéti édességek közül is! Mutatunk néhány remek ötletet az ünnepi asztalra!
Ha tetszett a cikk, csatlakott közösségünkhöz a Facebookon is, kövesd oldalunkat!