Idén karácsonykor a LEGO Csoport arra kéri a családokat, hogy


A legjobb variációk Hasselback-krumplira
Próbálj ki valami mást, egy igazán különleges köretet kedvenc sült vagy rántott fogásod mellé! A Hasselback-krumpli egy svéd étteremből indult világhódító útjára. Hihetetlenül egyszerű elkészíteni, csak vagdosd be a zöldséget! Lehetőleg azonos méretű burgonyákat válassz, akkor egyenletesen sülnek át. Hasselback módon készíthetsz csirkét, más zöldségeket – cékét, tököt – is. Érdemes a köretet különféle zöldfűszerekkel vagy öntetekkel feldobni. Úgy a krumpli akár önmagában is megállja a helyét.
Hasselback-krumpli
Hozzávalók:
- 8 db közepes krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- zöldfűszerek
- további feltétek: sajt, bacon, tejföl
Az elkészítése:
A krumplikat alaposan mosd meg, nem kell megpucolni. Vagdosd be éles késsel, de arra ügyelj, hogy ne vágd át. Rendezd a burgonyákat zsiradékkal kikent tepsibe. Fűszerezd sóval, borssal, majd locsold meg zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal, és szórj meg ízlés szerint zöldfűszerrel. A rozmaring, a bazsalikom, az oregánó és a petrzselyem is kitűnő választás. Told forró sütőbe, és 180-200 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Amikor a krumpli már majdnem puha, megszórhatod reszelt sajttal is, sőt a máélyedésekbe bacont is tehetsz. Amikor a sajt elolvad, kiveheted a sütőből. Használhatsz különféle színű krumplikat is a látvány érdekében.
A Hasselback krumpli mellé süs csirkecombokat is! Rozmaringgal, fokhagymával fenséges fogás.
Jobb, mint a menzán kihívás – Kedd: Ropogós, omlós rozmaringos csirkecombok