Négy évvel ezelőtt rendelték el Magyarországon az első kijárási korlátozást:
A legfinomabb házi gyömbérszörp: tökéletes immunerősítő
A különleges ízű és illatú gyömbér rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. A hideg, influenzás időszakban segít felturbózni immunrendszeredet, kiváló ellenszere a meghűléses betegségeknek. Készíts belőle házi gyömbérszörpöt. Szódával legalább olyan finom, mint gyermekkorod kedvenc üdítője volt. Formás üvegben pedig tökéletes gasztroajándék.
Hozzávalók:
- 20 dkg gyömbér
- 70 dkg cukor
- 1.5 l víz
- 3 citrom
Elkészítése:
A gyömbért egy zöldséghámozóval pucold meg nagyon vékonyan, és szeleteld fel. A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a cukrot, és forrald össze, azaz készíts szirupot. Tedd bele a szeletelt gyömbért, facsard bele a citrom levét. Forrald fel ismét, majd húzd le a tűzről, és takard le. Hagyd 20-60 percig az edényben attól függően, hogy mennyire szereted erősen a gyömbér ízét.
Utána szűrd jól kimosott, felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, és rakd szárazdunsztba, azaz plédek közé. Várd meg, amíg kihűl. Ha hosszabb ideig szeretnéd eltartani, késhegynyi tartósítót is tégy a tetejére. Hűvös helyen tárold.
4 Hozzászólás
5
0.5
5
4.5
Comments are closed.