Változatos, színvonalas programokkal ünnepelhetjük a Cirkuszok éjszakáját a Balatonon és Budapesten is.

Bepillantás a kulisszák mögé Balatonlellén

A Richter Flórián Cirkusz a Showtime című előadás extra fellépőkkel kibővített változatával várja az érdeklődőket szombaton Zamárdiban a Cirkuszok éjszakáján.
Richter Flórián, a cirkusz igazgatója elmondta, hogy a programban lesz elefántfürdetés, de a cirkuszi élet kulisszái mögé is bepillanthatnak az érdeklődők.

– Szeretnénk közelebb hozni a közönséget az ősi cirkuszi kultúrához. Megmutatjuk, hogyan foglalkozunk az állattokkal, miként tanítjuk őket – hangsúlyozta, hozzátéve: artista próbák bemutatása és cirkuszi eszközök kipróbálása is szerepel a programban.
Kiemelte, hogy egy különleges vendég, a párizsi Lido sztárkomikusa Housch-ma-Housch is színpadra lép. Az ukrán származású bohóc és komikus több nemzetközi cirkuszfesztivál díjnyertese, aki többek közt a monte-carlói cirkuszfesztivál Bronz Bohóc díját, valamint a moszkvai cirkuszfesztivál arany díját érdemelte ki.
Emellett az Anima Prizma csapat A Tűz Urai! című előadása, valamint a Silver Power Hortobágyi Károly-díjas duója, és Dósa Szelina koncertje várja a közönséget. A Showtime című műsorban többek között gumiember, akrobaták, légtornászok, fókák és bohócok szórakoztatják az érdeklődőket.
Mint Richter Flórián elmondta, ötven állattal, köztük Szandrával, az indiai elefánttal, valamint nyolc-nyolc tevével és zebrával, csaknem harminc lóval és két fókával rendelkezik a cirkusz.

Gyümölcsöt esznek a Magyar Nemzeti Cirkusz elefántjai a Cirkuszok éjszakája rendezvényen Balatonlellén

Budapesten időutazás vár ránk
A Fővárosi Nagycirkusz négy és fél órás külön erre az alkalomra összeállított programmal várja a vendégeit szombaton – mondta Graeser József, az intézmény szakmai vezetője. A programban lesznek akrobaták, gumiasztalos csoport és felvonulnak az idén végzett ifjú bohócok is. Az idén 130 éves Fővárosi Nagycirkusz történetét kiállítás mutatja be az épület felső aulájában, amit az előadás előtt és a szünetekben tárlatvezetéssel lehet megtekinteni. A program az 1920-as 1930-as évek hangulatát idézi majd.