A villámgyorsan elkészíthető zserbógolyó isteni csemege, és bármilyen ünnepen megállja a helyét. Ha nincs időd a klasszikus zserbóra, ezzel helyettesítsd! A munkálatokba pedig a gyerkőcöket is bevonhatod. Fontos, hogy a mázhoz ne csokibevonót, hanem jó minőségű étcsokit használj, úgy sokkal finomabb lesz.

Hozzávalók:

A golyókhoz:

  • 20 dkg háztartási keksz
  • 18 dkg baracklekvár
  • 15 dkg darált dió

A mázhoz:

  • 20 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj

A darált kekszet és a diót rakd egy tálba, és adj hozzá annyi lekvárt, hogy jól formázható masszát kapj.  Tedd körülbelül 1 órára a hűtőbe, majd pihentetés után formázz körülbelül 3-4 centi átmérőjű golyókat.

A mázhoz az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, keverj hozzá egy evőkanál olajat. A forró mázba villával mártsd be a golyókat, csepegtesd le, és rendezd egy tálcára. Tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejére szórhatsz még darált diót. Alufóliával letakarva, hideg helyen több napig is eláll, bár ez a veszély nem fenyeget.