Ha szeretnél csemetéd kedvében járni, lepd meg túró rudi tortával. Az egész család imádni fogja, és holnapra nem marad belőle semmi. Elkészíteni egyáltalán nem bonyolult. Vigyázz, ha túl jól sikerül, gyermekeid minden hétvégén ezt kérik majd tőled.

A tésztához:
6 dkg cukor
6 dkg finomliszt
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
csipet só

Krémhez:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
2 dl tejszín
1 kis pohár tejföl
1 dkg zselatinpor
0.5 dl víz
1 citrom

Tetejére:
20  dkg étcsokoládé
1-2 evőkanál margarin

A tésztához válaszd ketté a tojásokat, a sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, a vaníliás cukorral. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Vegyítsd a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Felváltva forgasd  a tojássárgás masszához a habot és a lisztes keveréket. Vigyázz, ne törd össze, mert akkor nem jön fel a tészta szép nagyra. Egyengesd sütőpapírral bélelt, vajjal kikent sütőformába, majd mehet az előmelegített, 160 fokos sütőbe. Süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Végezz tűpróbát. Tehát szúrj a tésztába egy hegyes kést, és ha nem ragad rá semmi, akkor elkészült.

A krémhez a túrót egy villával nyomkodd meg, törd át. Add hozzá a porcukrot, a tejföld, reszeld hozzá a citrom héját, facsard hozzá a levét, majd jó alaposan keverd össze. A tejszínt verd fel. A zselatint tedd tálba, öntsd hozzá a vizet, és hagyd megduzzadni. Ha biztosra akarsz menni, mikróba is beteheted pár másodpercre. A tortát vágd félbe, és töltsd meg a krémmel. Ha jut, a tetejére is tehetsz. Végül olvaszd össze a vajat és a csokit. Kend a tortára, és díszítsd kedved szerint tejszínhabbal, túró rudival.