A húsvéti hidegtálak kedvence a rengeteg módon variálható, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető töltött tojás. Baconnel, sonkával, zöldségekkel is dúsíthatod a tojássárgás masszát. Ha nem tudsz majd mihez kezdeni a maradék színes tojásokkal, jusson eszedbe ez a recept!

Töltött tojás

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 újhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • késhegynyi bors
  • petrezselyemzöld
  • pirospaprika

Elkészítése:

A tojásokat főzd keményre 10 perc alatt. Hagyd kihűlni, majd pucold meg, és vágd ketté. A sárgáját óvatosan kapard ki egy kanállal. Vigyázz, hogy ne sérüljön a fehérje. Keverd össze a reszelt vagy krémsajttal, a tejföllel, a mustárral, az aprított újhagymával. Ízesítsd még sóval, borssal és alaposan dolgozd össze a masszát. Érdemes botmixerrel pépesíteni, hogy igazán krémes legyen.

Rendezd a tojásfehérjéket egy sütőpapírral bélelt tányérra vagy tálcára. Rakd a tojássárgás masszát egy nyomózsákba, és töltsd a tojásfehérjébe. Hidegen, petrezselyemzölddel díszítve, pirospaprikával megszórva kínáld.

Elkészítési idő: 25 perc

Még több húsvéti finomság

A krémes házi tojáslikőr minden boltit túlszárnyal.  Kínálhatod a húsvéti ünnepi étkezéskor, adhatod ajándékba, és a locsolók is örülnek majd neki.