Végre egy csodás desszert, ami átmelegít, és még egészséges is! A mindenféle földi jóval töltött, sült alma fantasztikus őszi-téli édesség. Olyan mutatós és finom, hogy a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Ráadásul tele van az ünnep ízeivel, illataival, és elkészíteni is egyszerű.

Töltött, sült alma

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • 4 evőkanál dió
  • 4 teáskanál mazsola
  • 4 dkg vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • narancs

Elkészítése

Az almákat mosd meg, a tetejüket vágd le, de ne dobd el. Szedd ki mindegyik belsejét úgy, hogy ne lyukaszd át a gyümölcsöt. Rakd az almákat egy tűzálló tálba.

A töltelékhez a diót aprítsd fel, és tedd az almákba, majd szórd hozzá a mazsolát, a fahéjat, a szegfűszeget, facsarj rá kevés narancsot, végül pedig csorgasd rá a mézet. Tégy mindegyik tetejére egy kis darabka vajat, és helyezd vissza a gyümölcs tetejét. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Az utolsó öt percre szedd le az almák tetejét. Ha igazán kitennél magadért, vaníliás fagyival kínáld.

Ezt se hagyd ki!
A csodás forró csoki is feldobja a napodat. 

Nutellás forró csoki – a legfinomabb téli ital