A tejberizs az egész család kedvence. A felnőttek szívesen nosztalgiáznak általa, a kicsik pedig odavannak érte. Nagyon egyszerű elkészíteni, ha azonban nem figyelsz, könnyen száraz, kemény lehet, esetleg túlságosan elázik a rizs, és az állaga sem mindegy, hogy milyen. Desszertként és vacsoraként is bármikor bevethető. Sokféleképpen variálhatod, gyümölcsökkel, fahéjjal, lekvárral, csokiöntettel is mennyei. A tejszíntől és a vajtól még krémesebb lesz.

Tejberizs recept

Hozzávalók:

30 dkg rizs
10 dkg cukor
8 dl tej
5 dl tejszín
2 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

 

Elkészítése: 

A siker egyik titka, hogy megfelelő mennyiségű rizst válassz. A rizottó rizs tökéletes megoldás. Jó alaposan mosd meg, majd a tej felével tedd fel főni. Amikor magába szívja, öntsd hozzá a maradék tejet és a tejszínt, add hozzá a vajat, majd ízesítsd cukorral, vaníliával és sóval. Gyakran kevergetve főzd körülbelül 20 percig. Amikor a rizs puha, minden folyadékot magába szív, és eléri a tökéletes állagot, húzd le a tűzről, és adagold kisebb tálkákba. Ízesítsd kedved szerint.

Ezt is szeretni fogja gyermeked, ráadásul villámgyorsan elkészítheted. 

Mit vigyen a gyerek a suliba? Egészséges tízórai 10 perc alatt