A fűszeres, puha sütőtökös muffin az ősz kedvenc csemegéje. Amerikában régóta hódít, sokszor reggelire fogyasztják. Ha megkóstolod, te is imádni fogod. Halloween nem múlthat el nélküle, de ne csak akkor készítsd. Sütőtökből érdemes minél többet enni, hisz tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, bőrszépítő és rákmegelező. Ilyen formában pedig gyermeked is biztosan szívesen fogyasztja. Tökéletes maradék sütőtök újrahasznosítására is, elrontani pedig lehetetlen.

Sütőtökös muffin

Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtök
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 0,8 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Az elkészítés menete:

A sütőtököt öblítsd le, vágd ketté, magozd ki evőkanállal, majd szeleteld fel. Süsd meg 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt. Akkor jó, ha puha, és a széle kezd feketedni.
Hagyd hűlni, majd szedd le a héját, rakd egy tálba, és pépesítsd botmixerrel. Tedd hozzá az olívaolajat és a tojást. Egy másik tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót. Forgasd a sütőtökös keverékhez, és dolgozd össze a masszát. Töltsd papírkapszlikkal bélelt muffinsütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Végezz tűpróbát! Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Díszítheted tökmaggal és megszórhatod porcukorral.

Ha szereted a sütőtököt, ezt a receptet se hagyd ki!

Tök finom: így készül az isteni sütőtökkrémleves