Sűrű, lágy, krémes, mennyei…. a forró csoki hideg őszi-téli esték nagy kedvence. Jólesik a munkából, az iskolából hazatérve, barátnős, összebújós beszélgetésekhez. Ha teheted, ne porból készítsd, hisz ízfokozók nélkül is remek italt tehetsz az asztalra. Olcsóbb, mint a kávézókban, percek alatt elkészül, és nagyon finom. Tejszínhabbal, pillecukorral felturbózva legalább olyan jó, mint az étcsokis változat. Csak élvezd!

Fehér forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tejszínhab
  • mályvacukor

Elkészítése:

Öntsd egy lábosba a tejet, add hozzá a vaníliás cukrot és a kisebb darabokra tördelt, jó minőségű fehér csokoládét. Kis lángon kezdd melegíteni, közben többször kevergesd meg. Ügyelj arra, hogy ne forrjon. Amikor a csoki elolvad, és az ital homogén, húzd le a tűzről. Rögtön öntsd poharakba, és tejszínhabbal vagy pillecukorral, esetleg mindkettővel díszítsd. Ha csak felnőttek isznak belőle, kevés alkohollal is megbolondíthatod.

Forró csokit akár ajándékba is adhatsz karácsonyra! Ezt az ötletet az édesszájúak imádni fogják!

Forrócsokis karácsonyfadísz: elbűvölő ajándék 5 perc alatt