Hűsítő italra vágysz a nagy melegben? Tengerpartról, nagy fürdőzésről álmodozol? Hűtsd le magad egy kis saját készítésű sangriával!
E finom ital Spanyolországban és Portugáliában számít „őshonosnak”, ott évszázadok óta kortyolgatják. Mára azonban az egész világon nagyon népszerűvé vált. Roppant egyszerűen elkészítheted. Invitáld meg barátaidat egy pohárra, vagy pároddal kortyolgasd egy “világmegváltós” beszélgetés során.

Hozzávalók:  
2 üveg édes vörösbor (egyik lehet fehér is)
12 cl ásványvíz
2 lime
2 citrom
2 narancs
4 cl. narancslikőr
1 mangó
2 rúd fahéj
fél csésze cukor
gyümölcsök (pl. eper, alma, őszibarack)

Elkészítése: 
Öntsd a bort és az ásványvizet egy tálba vagy kancsóba. Add hozzá a cukrot, a lime, a citrom és a narancs kifacsart levét, a likőrt. Tedd bele a felkockázott gyümölcsöket és a fahéjat. Rakd a hűtőbe 2-3 órára. Találás előtt vedd ki a fahéjat, és már fogyasztható is!  A nagy forróságban jégkockát is dobhatsz bele.