Ha a mézeskalácsot szereted, ezt a csodás sütit is imádni fogod, hisz nagyon hasonlít rá az íze. Ha valaki nem tudja, hogy van benne répa, nem is jön rá. A muffint a mascarponés krém még vonzóbbá teszi. Méltó helye lesz a húsvéti sütik között. Mivel egyszerű kevert tésztáról van szó, tepsiben is elkészítheted. Akkor a sütési idő kicsit megnő.

Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg dió
3 répa
2 dl tej
5 cl olaj
2 teáskanál sütőpor
1 tojás
1 teáskanál fahéj
fél teáskanál szódabikarbóna

Krémhez:
20 dkg mascarpone
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Díszítéshez:
marcipán

Elkészítése:

A sárgarépákat pucold meg, és reszeld le. Egy tálban keverd ki a tojást a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat és a tejet. Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd forgasd a tojásos masszához. Végül pedig a sárgarépát és a darált diót is keverd hozzá. Dolgozd a tésztát csomómentesre.

A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és töltsd meg háromnegyedig. Azért ne rakd tele, mert sütés közben jól megemelkedik a tészta. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt.

A tetejére keverd simára a krémsajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd kend a muffinok tetejére. Díszítsd marcipánból formázott répával.