Szeretnél olyan finom mézeskalácsot sütni, mint amilyet a vásárokban kapsz? Eddig próbálkoztál vele, de nem volt az igazi? Hogy idén minél jobban sikerüljön, elkértük a Boszorkányos mézeskalács bevált receptjét! Ez már rögtön sütéskor puha, és az is marad. Ezzel a recepttel neked is sikerülni fog!

Hozzávalók:
70 dkg simaliszt
25 dkg méz
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
4 egész tojás
2 dkg szalakáli
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
késhegynyi mézes fűszerkeverék

Elkészítése:

A mézet és a margarint langyosítsd meg, és keverd homogénre. Másik edényben a  tojást és a porcukrot keverd össze, és rakd a  mézes-margarinos elegyhez. Ezután jönnek a por alakú hozzávalók: a fahéjat, az őrölt szegfűszeget, a mézes fűszerkeveréket és a szalakálit jól keverd össze, és öntsd a langyos mézes alapba. Újból dolgozd össze. (Más puffasztót is használhatsz, erről itt több infót kaphatsz). Kézzel gyúrj bele 70 dkg sima lisztet. Nagyon dolgozd ki, majd rakd nejlonzacskóba, és szobahőmérsékleten 24 órán át pihentesd. Többet pihenhet, de kevesebbet nem.

Másnap vegyél ki a masszából zsemlényi gombócot,  nyújtsd ki 4-5 mm vékonyra, és formázd kiszúrókkal. Rakj egy sütőlemezre lehetőleg azonos nagyságú figurákat, hogy egyszerre süljenek. A sütőt melegítsd elő 180-200 fokra, és 5-6 perc alatt süsd mogyoróbarnára. A tetejét közvetlen a sütés előtt, hogy fényes legyen, kávétejszínnel kend meg. Ha ezt a műveletet elfelejtenéd, akkor még forrón, felvert, egész tojással kend át a sütiket.

Csak másnap kezdd el díszíteni.

Ezeket is próbáld ki!

Bögrés, mikrós mézeskalácsos süti: gyors és édes élvezet

Mézeskalács fürdőbomba saját kezűleg: igazi kényeztetés fillérekből