A húsvéti asztalnak is csodás díszei lehetnek a különféle mézeskalácsok. Most már rengeteg kiszúró közül válogathatsz, díszítsd kedvedre a nyuszis, csibés és tojás formájú sütiket. Ha nincs szaggatód, vágj ki kartonból sablonokat. Ne hagyd a sütést az utolsó pillanatra, jót tesz a mézeskalácsnak, ha áll néhány napig. A kiszúrásba és a díszítésbe vond be gyermekedet is.

Húsvéti mézeskalács

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg virágméz
2 egész tojás
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás a lekenéshez

Mázhoz:
1 tojásfehérje
20 dkg cukor
pár csepp citromlé

Elkészítése:

Az olvasztott mézet és vajat, a porcukrot,  a tojásokat keverd habosra. Add hozzá a fahéjjal és a szódabikarbónával vegyített lisztet. Jól gyúrd össze. Ha nem ragad a kezedhez, akkor jó. Ha a tészta nem áll össze, tégy hozzá kevés vizet. Csomagold fóliába, és egy éjszakára rakd a hűtőbe.

Másnap alaposan lisztezett deszkán nyújtsd a tésztát négy-öt milliméter vastagra, és húsvéti kiszúrókkal szaggasd ki. Rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy tojást villával verj fel, majd kend le vele a mézeskalácsok tetejét. Told előmelegített sütőbe, és körülbelül öt-hét perc alatt 170 fokon süsd meg. Ezt az adagot több körben tudod kisütni.

Máz készítése:
Ha a mézeskalácsok kihűlnek, készítsd el az írókát a hagyományos módon. A tojásfehérjéhez adj szitált porcukrot, citromot, jól keverd ki. Akkor az igazi, ha szép fényes és sűrű a massza. Töltsd kivágott sarkú zacskóba, és díszítsd a húsvéti mézeskalácsokat kedved szerint. Ételfestékkel, szörppel színesítheted az írókát.

Fotó forrása: freepik.com

Ha húsvét, akkor répatorta! Ez a legjobb recept, amit eddig próbáltunk! 

A legfinomabb répatorta pofonegyszerűen, mascarponés krémmel